Kaip teigė bendrovė, ši informacija buvo paskelbta dar pernai, tačiau atnaujinta praėjusį mėnesį, todėl įrašas paskelbtas kaip naujas.

Anksčiau „Reuters” skelbė, kad savo techninės pagalbos tinklalapyje „Apple" nurodė, kad ji skatina žmones naudoti antivirusinę programą norint apsisaugoti nuo interneto grėsmių. „Apple" savo kompiuterių vartotojams patarė naudoti tris antivirusines programas, tarp kurių – „McAfee VirusScan", „Symantec Norton Anti-Virus 11" ir „Intego VirusBarrier X5".

Virusų kūrėjai iki šiol taikėsi daugiausiai į „Windows" kompiuterius, kurie sudaro absoliučią daugumą pasaulio kompiuterių.

Šiuo metu kenkėjiškų tinklalapių skaičius, kurie išnaudoja „Mac" operacinės sistemos spragas, palyginti nedidelis.

Saujelė virusų gali pakenkti operacinei sistemai „Mac OS X", daugelis jų yra demonstracinės versijos ir tik keli gali padaryti didesnę žalą vartotojams. Pavyzdžiui, virusas, žinomas kaip „AppleScript.THT", gali perimti kompiuterio kontrolę ir vartotojui nežinant fiksuoti vaizdus ekrane bei mygtukų spustelėjimus.

Pastaruoju metu virusų kūrėjai imasi naujos taktikos. Vietoje to, kad virusus siųstų elektroniniu paštu, programišiai juos įkelia į populiarias svetaines, per kurias užkrečiami vartotojų kompiuteriai. Dažniausiai virusai siekia pagrobti asmeninę informaciją, prisijungimo duomenis prie įvairių svetainių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją