Pietvakarinių Europos šalių pakrančių vandenyse plaukiančius laivus orkos puldinėja nuo 2020 metų. Manoma, kad jų auka galėjo tapti ir laivas netoli Ispanijos – orkos pastebėtos pakankamai toli nuo regiono, kuriame įprastai dabar turėtų būti, todėl mokslininkai mano, kad jos keičia taktiką.

Skaičiuojama, kad Iberijos pusiasalio apylinkėse aptinkama 40 orkų subpopuliacijos grupė, gyvenanti prie Ispanijos ir Portugalijos krantų, taip pat ir Gibraltaro sąsiauryje.

Nuo 2020 metų buvo gautas ne vienas pranešimas, kad šiai grupei priklausančios orkos artinasi ir puldinėja jūra plaukiančius laivus. Paskutinį kartą orkos laivą nuskandino 2023 metų spalio 31 dieną. Anksčiau dėl orkų padarytos žalos į dugną nugrimzdo dar trys laivai. Laimei, žmonių aukų nebuvo.

Šių metų balandžio 10 dieną buvo pastebėtos trys orkos, kurios sukiojosi prie jachtos, buvusios netoli Malpica (Malpikos) savivaldybės krantų, Galisijoje, Ispanijos šiaurėje

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją