Iš dvidešimties teleskopo užfiksuotų atskirų nuotraukų sudėliota kadrų seka rodo, kad pagrindinis asteroidas yra maždaug 325 m skersmens, o jo palydovas – maždaug 70 m skersmens. Vienas NASA pateikto vaizdo taškas atitinka 4 metrus.

2004 BL86 trajektorija gerai išanalizuota. Kitą kartą panašiu nuotoliu pro Žemę tas pats asteroidas praskries po dviejų šimtmečių. Panašaus dydžio dangaus kūnas pro mūsų planetą praskries tik 2027 metais – tai bus 1999 AN10 asteroidas.

Vakar prie Žemės priartėjusį kūną 2004 metų sausio 30 d. atrado LINEAR (Lincoln Near-Earth Asteroid Research) kosmoso stebėjimo programa.

Radaras – galingas įrankis asteroidų dydžio formos, sukimosi ir paviršiaus savybių tyrimo įrankis, taip pat leidžiantis patikslinti orbitą. Išanalizavus asteroido matmenis ir greičius radaru neretai asteroidų orbitą galima numatyti gerokai ilgesniam laikotarpiui nei kitais įrankiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)