14
Kitas

Kur prapuola plaukai?

Plikų vyrų galvų yra visur. O sudėtingiausias klausimas vyrams, kurie tokią galvą kasdien mato veidrodyje – kaip atsikratyti plikės? Plikė yra rimta medicininė problema, kurią spręsti reikia nedelsiant. Bent jau taip mano vyrai, kurių galvų plaukai nedengia. Iš amžių glūdumos mus pasiekia pasakojimai apie vyrus, kurių vargai siekiant atsiauginti karčius bemaž prilygsta vargams, patirtiems siekiant išsigydyti impotenciją. Tačiau iki šiol mūsų gebėjimui aptikti vaistą nuo plikumo labai trukdė gana ribotas suvokimas dėl ko vyrai apskritai nuplinka. O štai nuo šiol, panašu, padėtis gali labai stipriai pasikeisti, nes ne viena pasaulio mokslinė laboratorija ėmėsi sunkaus darbo nušviesti plikę ir jos atsiradimo priežastis, rašo newscientist.com.

Ir nors mūsų supratimas apie nuplikimo priežastį gerėja, pats plikumas kaip reiškinys yra nemažėjanti paslaptis. Jei jau plaukai ant mūsų galvos atlieka tam tikrą funkciją – apsaugo nuo saulės, šiek tiek prilaiko šilumą ir galbūt padidina fizinį patrauklumą – vadinasi, plaukų netekę vyrai patenka į evoliuciniu požiūriu nepalankią zoną. Tai tuomet dėl ko genai, siejami su vyrų plikumu, sėkmingai perduodami vėlesnėms kartoms, o ne pamažu nyksta? Kitaip tariant, dėl ko plikiai neišnyko? Evoliucinės biologijos specialistams tai yra labai įdomus klausimas.

14
Kitas

Kur prapuola plaukai?

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)