Pranešime žiniasklaidai teigiama, kad jie Lietuvą mato kaip patrauklų centrą plėtoti visame pasaulyje konkurencingus produktus ir paslaugas.

Susidomėjimą iliustruoja ir viešosios įstaigos „Versli Lietuva“ organizuojamo svarbiausio metuose startuolių renginio „Login Startup Fair“ statistika.

Šiemet net 20 iš 58-ių mugėje dalyvausiančių technologijų bendrovių sudaro užsieniečiai, nors pernai jų tebuvo 5 iš 61 dalyvių. Be to, startuoliai iš Baltarusijos, Rusijos ir Ukrainos sulaukia didelio renginį lankysiančių užsienio investuotojų susidomėjimo. Daugiausiai tarp visų 58-ių startuolių rizikos kapitalo fondų atstovų pasiūlymų susitikti dar prieš renginį sulaukė Minsko bendrovė „ALTA“, kurianti dirbtiniu intelektu grįstus automatizuotų internetinių pokalbių su klientais sprendimus.

Rimantė Ribačiauskaitė, „Verslios Lietuvos“ vyr. projektų vadovė, komentuoja, kad augantis Rytų startuolių dėmesys Lietuvai nėra atsitiktinumas – pastaraisiais metais čia persikėlė ne viena žaidimų kūrimo kompanija, paskui save traukianti dar daugiau technologijų kūrėjų. Be to, Vilniuje iki rudens atsidarys analogų regione neturintis startuolių inkubatorius „Vilnius Tech Park“, mūsų šalyje patraukli kultūrinė aplinka, puiki infrastruktūra ir gyvybinga technologijų kūrėjų bendruomenė.

„Turime milžiniško potencialo tapti Vidurio ir Rytų Europos Silicio slėniu, džiugu, kad tai supranta ir politikai. Klestinti ir mišri technologijų kūrėjų bendruomenė ne tik kuria aukštą pridėtinę vertę bei darbo vietas, bet ir dalinasi žiniomis bei įkvepia kūrybai jaunąją kartą“, - sako R. Ribačiauskaitė.

Su perspektyviausiais Lietuvos ir užsienio startuoliais ji kviečia susipažinti šį ketvirtadienį ir penktadienį sostinės „Litexpo“ parodų centre vyksiančioje „Login Startup Fair“ mugėje. Įėjimas į ją šiemet ne tik nemokamas, bet ir nereikalaus greta organizuojamos „LOGIN“ konferencijos bilieto.

Svarbiausio metų startuolių renginio programoje – keliolika pranešėjų iš tokių kompanijų kaip „Tesla“, „Uber“, IBM ar „The Next Web“, tuzinas Lietuvos techninės kūrybos erdvių atstovų, meistriškumo mokykla su „Uber“, „Unity“ ar „Vinted“ profesionalais, diskusijos su investuotojais ir politikos formuotojais, konkursai tiek startuoliams, tiek smalsuoliams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)