Įstatyme, kurį pasirašė Delavero valstijos gubernatorius, nurodyta, kad juristas, atsakingas už žmogaus testamento įgyvendinimą, gali perduoti šeimos nariams mirusio asmens turėtas el. pašto, socialinių tinklų paskyras, įvairių tarnybų prenumeratas, „debesų“ tarnybos ir kitur internetinėje erdvėje esančius privačius duomenis.

Eilė internetinių tarnybų jau kuris laikas savo privatumo politikose yra numatę, ką daryti su mirusių žmonių paskyromis. Pavyzdžiui, šeimos nariai gali kreiptis į „Google“, „Facebook“ ir „Twitter“ administraciją su prašymu deaktyvuoti mirusiojo paskyrą. Šiuo atveju turi būti pateikiami reikiami dokumentai. Tiesa, daugumoje atvejų asmeniniai duomenys, esantys paskyrose, neperduodami.

Mikrotinklaraščių tinklas „Twitter“ kiek anksčiau buvo pranešęs, kad tam tikrais atvejais yra pasiruošęs šalinti mirusiųjų asmenų fotografijas ir vaizdo klipus. Visa tai padaryta po incidento, kai neseniai mirusio Holivudo aktoriaus Robino Williamso duktė į savo „Twitter“ paskyrą ėmė gauti daugybę įžeidžiančių pranešimų jos tėvo atžvilgiu.

Be to, „Twitter“ sureagavo į šiame socialiniame tinkle platinamas nuotraukas ir vaizdo klipus, kuriuose buvo užfiksuotas Irake dirbusio JAV žurnalisto Jameso Foley nužudymas.

Šiuo metu įstatymas galioja tik Delavero valstijos teritorijos ribose, tačiau jis gali sukurti precedentą, kuris leistų visos šalies mastu sukurti vieningas online paskyrų paveldėjimo taisykles.

Savo ruožtu, eilė interneto kompanijų, tame tarpe ir „Google“, kreipėsi į Delavero gubernatorių su prašymu atšaukti įstatymą. Jų nuomone, internetinės tarnybos jau dabar suteikia vartotojams galimybę nuspręsti, kaip pasielgti su savo paskyromis. Pavyzdžiui, „Gmail“ vartotojas gali pavesti kompanijai „Google“ perduoti prieigą prie el. pašto kitam vartotojui, jei paskyra neaktyvi tam tikrą laiko tarpą.