II ketvirtyje visame pasaulyje buvo parduota 295,3 mln. išmaniųjų telefonų – 23,1 proc. daugiau, nei prieš metus, ir 2,6 proc. daugiau, nei 2014 m. I ketvirtį. Tikimasi, kad III ketvirtį bus realizuota 300 mln. išmaniųjų telefonų ir taip bus įveikta psichologiškai svarbi riba.

Padėtis didžiausių išmaniųjų telefonų gamintojų reitinge ypatingai nesikeitė, tačiau IDC analitikai mano, kad kinų kompanijos gana sparčiai atsikovoja rinką iš savo užsienio konkurentų. Juo labiau, kad kompanija „Huawei“ su 6,9 proc. rinkos užima trečią vietą jau kelis ketvirčius iš eilės.

Antroje vietoje esanti kompanija „Apple“ nuolat mažina savo rinkos dalį, nors pardavimų apimtys auga. Per metus Apple rinkos sumenko nuo 13 iki 11,9 procentų. Tiesa, jos dalis sumenko ne taip daug, lyginant su konkurentais iš Pietų Korėjos „Samsung“, nes amerikiečiams pavyko padidinti pardavimus besivystančiose šalyse.

Dar didesnių netekčių turi „Samsung“ – nors ši įmonė ir pirmauja, tačiau per metus jos išmaniųjų telefonų pardavimai sumažėjo 3,9proc., o rinkos dalis smuko nuo 32,3 iki 25,2 procentų. Iš „Samsung“ rinkos dalį atima ne tik „Huawei“ ir „Lenovo“, tačiau ir kiti kinų gamintojai, kurie kartu užima 45,8 proc. pasaulinės rinkos vietoj ankstesnių 40,6 procentų.

Savo ruožtu, „Huawei“ pardavimus didino net 95,1 proc., o tai leido užimti 6,9 proc. rinkos vietoje ankstesnių 4,3 procentų. „Lenovo“ pardavimai augo 38,7 proc., todėl užimamos rinkos dalis padidėjo nuo 4,7 iki 5,4 procentų.