Šiuo metu iš užsienio mokėjimo sistemų operatorių piniginius pervedimus reikalaujama organizuoti per Rusijoje veikiančias finansų institucijas. „Tokie (įstatymų) pakeitimai gali apsunkinti ar pabranginti mums veiklą Rusijos rinkoje“, - pabrėžia „eBay“.

Stambiausiam pasaulyje aukcionui priklauso mokėjimo sistema „PayPal“, nuo praėjusių metų rugsėjo pradėjusi vykdyti operacijas rubliais, primena laikraštis „Kommersant“. Jeigu sistema bus įtraukta į mokėjimo sistemų operatorių registrą, „PayPal“ susidurs su tokiais pačiais sunkumais, kokių iškilo ir „Visa“ bei „MasterCard“.

„PayPal“ privalės Rusijoje registruotis tuomet, jeigu šalies bankai panorės per šią sistemą atlikti pinigines emisijas iš atsidarytų virtualių piniginių, t.y. prisijungs prie sistemos ir ims dirbti pagal joje galiojančias nuostatas, - leidiniui kalbėjo Nacionalinių mokėjimo sistemų asociacijos valdybos pirmininkas Nikolajus Smirnovas. - Pervedant pinigus sistemoje iš vienos sąskaitos į kitą, dar nepaverčia „PayPal“ mokėjimo sistema".

2013 metais „eBay“ aukciono uždarbis sudarė daugiau kaip 16 mlrd. JAV dolerių, iš kurių 7,7 mlrd. JAV dolerių teko Jungtinėms Valstijoms, o likusi sumos dalis - tarptautinei prekybai. Rusijos rinkoje „eBay“ paslaugas teikti pradėjo 2010 metais. Statistika rodo, kad šalies rinka sudaro vos 5 proc. visų aukciono rinkų, tuo tarpu Rusijoje įmonė laikoma viena iš stambiausių interneto prekybos platformų. Čia mėnesio apyvarta siekia maždaug 1,99 mlrd. rublių.

Taip pat „eBay“ sunerimusi ir dėl situacijos Ukrainoje, kur specialistų komanda kuria sistemą „Magento“, leidžiančią valdyti interneto prekybos taškų tinklą. „Daugelis mūsų sistemos kūrėjų Ukrainoje gali būti pašaukti atlikti tarnybą kariuomenėje ilgam laikotarpiui, o tai „Magento“ sistemai turėtų itin neigiamų pasekmių“, - baiminasi „eBay“ specialistai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)