110
Kitas

Mėlynos spalvos „džinsiniai“ kiaušiniai

Šv. Velykos yra viena laukiamiausių švenčių mūsų šeimoje. Margučius marginti bei dažyti visada pradedame likus gerai savaitei iki švenčių, tad ruošdama velykinį stalą stengiuosi sunaudoti turimus susikaupusius virtus kiaušinius, nes skilusių verdant ar nepavykusių marginant visada būna apsčiai.

Šįkart dalijuosi tinklaraščio skaitytojų labai pamėgtomis tuno salotomis su kiaušiniu ir žirneliais, sumuštiniais su šprotais – kartais nauja būna tiesiog pamiršta sena. Taip pat kviečiu pagaminti silkės pagal švedišką receptą.

Dalijuosi patarimu, kaip nudažyti kiaušinius gražia mėlyna, tiesiog „džinsine“ spalva.

Labai mėgstu per Velykas kepti ir netikrą zuikį su kiaušiniais, nes šis patiekalas skanus tiek šiltas tiek ir atvėsęs (ypatingai su juoda duona ir krienais), tad jis visada būna tarsi budintis patiekalas per šventes, jei kažkas užsinorėtų užkąsti „ne pagal planą“.

Pagrindiniam patiekalui šias metais rinksiuosi Velingtono kepsnį su lašiša. Stebėtinai paprastas ir labai skanus patiekalas, tad į meniu įtraukiau dėl paprastumo ir greito pagaminimo.

Na, o desertui ant mano velykinio stalo visada būna keksas. Dar nuo vaikystės keksas man asocijuojasi su zuikio pyragu, tad Velykos ir keksas mano Velykose yra du neatskiriami dalykai.

Taip pat kviečiu išbandyti itališką velykinį pyragą „Torta Pasqualina“, kurio sluoksniai sibolizuoja Jėzaus gyvenimo metus, o kiaušiniai – atgimimą. Taigi, šis pyragas yra puikus pasirinkimas Velykų proga.

Na ir kokios Velykos be zuikio pyrago, šįkart – Zuikio tinginys „Karvutė“.

110
Kitas

Mėlynos spalvos „džinsiniai“ kiaušiniai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją