Reikės:

Vištos,
2 svogūnų,
2 morkų,
2 saliero stiebų,
1 česnako,
1 citrinos,
alyvuogių aliejus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
saujos šviežių arba džiovintų žalumynų (čiobrelių, rozmarinų, lauro lapų).

Gaminimas:

* Stambiai supjaustytas morkas, salierus, svogūnus ir česnako skilteles sudėkite į kepimo skardos vidurį ir apšlakstykite aliejumi. Tuomet apšlakstykite vištą aliejumi, įtrinkite ją druska, maltais juodaisiais pipirais ir uždėkite ant daržovių.

* Tada peiliu subadykite citriną ir kartu su sauja žalumynų įdėkite ją į vištos vidų. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie pusantros valandos.

* Jei norite papildomai išsikepti bulvių ir daugiau daržovių, – pašaukite jas likus 45 min. iki vištos kepimo pabaigos.

* Praėjus pusei kepimo laiko, vištą pabadykite peiliu. Jei daržovės atrodo sausos – įpilkite į kepimo skardą truputį vandens, kad jos nepridegtų.

* Kai višta iškeps, išimkite skardą iš orkaitės, o vištą padėkite ant lentos, apdenkite folija, užklokite virtuviniu rankšluostėliu ir palikite maždaug 15 minučių.

Visiems skanaus!

Šis receptas dalyvauja konkurse „Mano šeimos kalėdinis receptas“. Jei ir jūs turite receptą, kuris per šventes nepalieka abejingų namiškių ir svečių, siųskite jį adresu konkursas@delfi.lt ir laimėkite ne vieną vertingą prizą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)