110
Kitas

Šviežių daržovių salotos su silke

Silkė su daržovėmis ir pievagrybiais

Šventės artėja. Jei dairotės skanios ir greitai pagaminamos silkės recepto – šį būtinai išsaugokite ar užsirašykite, nes labai gardu.

Reikės:

190 g silkės
180 g morkų
150 g paprikos
150 g svogūnų
120 g pievagrybių
0,5 šaukštelio paprikos miltelių
Druskos
Pipirų
Aliejaus kepimui

Kaip gaminti

* Iš pradžių pasiruošiu daržoves: morkas nulupu, nuplaunu ir supjaustau kubeliais. Paprikas supjaustau šiaudeliais ar kubeliais. Svogūnus – kubeliais. Pievagrybių supjaustau riekelėmis.
* Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus. Į keptuvę verčiu visas pjaustytas daržoves ir pievagrybius.
Beriu 0,5 šaukštelio paprikos miltelių, šiek tiek pipirų ir druskos. Daržoves kepinu vis pamaišydama ant vidutinės ugnies apie 15 min., kol suminkštėja ir gražiai apkepa.
* Iškepusias daržoves iš keptuvės perkeliu į lėkštę ir palieku atvėsti.
* Didesniais kubeliais supjaustau silkę (man skaniausia silpnai sūdyta silkė aliejuje). Silkės kubelius verčiu į lėkštę ir tolygiai paskirstau ant lėkštės dugno.
Kai kepintos daržovės atvėsta, užkloju jomis silkės kubelius (daržoves tolygiai paskirstau ant silkės sluoksnio).

* Viskas. Silkė paruošta! Tereikia čiupti mėgstamos duonos riekelę ir ragauti. Štai taip greitai ir be jokių sudėtingų darbų galima pasiruošti silkę šventėms ar kasdienai.

Skanaus!

110
Kitas

Šviežių daržovių salotos su silke

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)