2017 m. gegužės 26 d., Europinę kaimynų dieną, visoje šalyje lietuviai kviečiami prisijungti prie Lietuvos pikniko. Iniciatyvos sumanytojai kviečia iškylauti su šeimomis ar draugais bet kuriuo dienos metu ir bet kurioje kiekvienam patinkančioje vietoje – ar rasite vietos savo daugiaaukščio namo kieme, parke, ar prie ežero – svarbu, kad būtumėte gryname ore.

„Ši iniciatyva vykdoma pirmais metais ir yra skirta visiems visiems lietuviams. Be galo norėtume, kad kuo daugiau lietuvių susitiktų vieni su kitais ir tiesiog pasidžiaugtų, kad mes gyvename be proto gražioje šalyje, o norint tuo džiaugtis nebūtinai reikia gražių koncertų ir didelių datų. Taigi visai paprastai parodome – mes galime būti tiesiog laimingi, džiaugtis vieni kitais“, – sako viena iš iniciatyvos sumanytojų Milda Daučiūnienė.

Prie šios iniciatyvos ketina prisijungti gatvės maisto pardavėjai, prekybos centrai žada pateikti iškyloms patrauklių pasiūlymų, iškylų receptais dalinsis garsiausi šalies virtuvės šefai ir maisto tinklaraštininkai, aktyviai iškylauti kvies sporto entuziastai, o mokslo įstaigos šią dieną į lauką perkels ir savo paskaitas. Palaikydama tokią idėją suburti lietuvius iniciatyvą „Lietuvos piknikas“ palaimino ir Lietuvos policija.

Lietuvos pikniko dieną nusifotografuokite su savo šeima ar draugais ir įkelkite nuotraukas į savo socialinių tinklų paskyras pažymėdami jas #Lietuvospiknikas. Kuo daugiau mūsų bus, tuo gražiau nuskambėsime per visą Europą, kaip mokame susitikti, džiaugtis, gražiai švęsti ir būti kartu.

Taigi surenkime didžiausią ir gražiausią šeimos, draugų ir kaimynų šventę!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)