Organizuojamo konkurso tikslas buvo paskatinti mokinius generuoti kūrybiškas antrinių žaliavų rūšiavimo ir pakartotinio panaudojimo idėjas, išradingai panaudoti popieriaus ir kartono atliekas ir tokiu neįprastu būdu paminėti Pasaulinę Žemės dieną.

Šventėje dalyvavo Prienų rajono savivaldybės švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Virginija Zujienė, švietimo centro metodininkė Daiva Buzienė, Prienų miškų urėdijos ryšių su visuomene specialistas Kastytis Tarasevičius, girininkas Valdas Kvedaravičius, Seimo nario Andriaus Palionio padėjėja Regina Juočiūnienė, parapijos klebonas Remigijus Veprauskas, miestelio seniūnė Sigita Ražanskienė ir jos padėjėja Vilma Galinytė, bibliotekininkė Angelė Kazlauskienė, Prienų sveikos gyvensenos klubo narės Dainora Šaltienė ir Vida Jaruševičienė, NKRP darbuotojos Rosita Dargienė ir Ramutė Milušauskienė, rėmėjai, parodos dalyviai ir jų mokytojai.

Šventės pradžioje vyko teatralizuotas pasirodymas apie popieriaus ir kartono panaudojimo galimybes antrą kartą. Renginio dalyviams buvo pateikta daug pavyzdžių, kaip kiekvienas iš mūsų gali sumažinti sunaudojamo popieriaus kiekį, išsaugojant pirminę medžiagą – medieną.

Mokyklos direktorius Stasys Valančius, tardamas sveikinimo žodį, džiaugėsi, kad į organizuojamą konkursą atsiliepė dešimt Prienų rajono ugdymo įstaigų, kurios pristatė 75 mokinių darbus.

Vertinimo komisija keturiose amžiaus grupėse išrinko po keturis geriausius mokinių darbus nominacijoms: draugiškiausias gamtai, meniškiausias, funkcionaliausias ir originaliausias kūrybinis darbas. Nugalėtojai buvo apdovanoti Prienų rajono administracijos švietimo skyriaus vedėjo Rimvydo Zailsko diplomais ir Prienų rajono savivaldybės administracijos Statybos ir ekonominės plėtros skyriaus paskirtomis atminimo dovanėlėmis.

Renginyje dalyvavę mokyklos partneriai bei rėmėjai taip pat išsirinko sau patinkančius kūrybinius darbus ir jų autorius paskatino prizais.

Renginys baigėsi dar viena dovana Žemei – šokiu, kurį paruošti pasiūlė socialinio projekto taikai ir vienybei Žemėje organizatoriai „Apkabinkime Žemę“. Šokėjai norėjo atkreipti dėmesį į ekologines bei nykstančių gyvybės formų problemas ir ieškoti bendrų aplinkosaugos sprendimo būdų.

Išsiskirstėme su mintimis, kad mūsų maži ir, atrodytų, nereikšmingi darbai, tokie, kaip popieriaus taupymas, rūšiavimas, jo naudojimo mažinimas buityje, tikrai padės tausoti senkančius Žemės išteklius.

Prienų r. Balbieriškio pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Danguolė Damijonaitytė