Rašant projektą buvo atkreiptas dėmesys į gyventojų fizinio aktyvumo skatinimą. Fizinis aktyvumas – vienas iš svarbiausių sveikos gyvensenos veiksnių, stiprinančių fizinį pajėgumą, sveikatą ir gerovę.

Pasaulio sveikatos organizacija teigia, kad 50 proc. žmogaus sveikatos lemia gyvenimo būdas, 20 proc. – genetika ir paveldėjimas, 20 proc. – aplinka ir tik 10 proc. – medicina. Tad nei vaistai, nei gydytojai išgelbėti negalės, jei pirmųjų veiksmų nesiimsime patys. Sveikai maitinantis ir sportuojant didėja darbingumas, pailgėja gyvenimo trukmė.

Projektu buvo siekiama pagausinti Kačerginės bendruomenės dalyvavimą sveikatą stiprinančiuose užsiėmimuose, sudarant sąlygas keisti savo gyvenseną aktyviai ir turiningai judant, neįprasta aktyvaus judėjimo forma – žaidžiant stalo tenisą.

Jo metu norėta sudaryti sąlygas vaikams ir jaunimui laisvalaikiu žaisti stalo tenisą ir paskatinti vidutinio ir vyresnio amžiaus žmones sistemingai dalyvauti sveikatą stiprinančiuose užsiėmimuose.

Projektas buvo vykdomas nuo 2016 m. rugpjūčio 26 d. iki gruodžio 19 d. Jo metu vyko stalo teniso treniruotės bei varžybos ir sveikatą stiprinančios mankštos.

Į projektą „Gyvenu sveikai ir aktyviai“ įsitraukė daugiau kaip 130 aktyvių dalyvių: šeimos, vaikai, jaunimas, vyresnio amžiaus žmonės iš Kačerginės miestelio ir aplinkinių seniūnijų. Stalo teniso turnyruose mielai dalyvavo šeimos, jaunimas, vyresnio amžiaus žmonės.

Projekto metu buvo sėkmingai įgyvendintos visos suplanuotos veiklos, kurios sulaukė teigiamų bendruomenės atsiliepimų.

Projektas finansuojamas Kauno r. savivaldybės 2016 m. Visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšomis.