Skyriaus bendruomenė kvietė šiauliečius švęsti kartu. Šiais metais Šiaulių miestas švenčia 780 metų jubiliejų, skyrius – 45, o miesto bulvarui praėjusiais metais sukako 40 metų. Šis Šiaulių miesto jubiliejui skirtas projektas subūrė jaunus ir senus. Projektas tapo mėginimu nutiesti rekordiškai ilgą (1,28 km.) giją, sujungusią šiauliečių rankas ir širdis. Šventės dalyvius sveikino Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Savo istoriją skyrius skaičiuoja nuo 1971 metų, kai Šiauliuose buvo baigta statyti Šiaulių miesto profesinė technikos mokykla Nr.43. Nuo pat įkūrimo tai buvo viena iš geriausių profesnių mokyklų Lietuvoje, garsėjo savo mokytojais, mokiniais, įvairiais popamokiniais renginiais. Mokykloje dirbo žymiausi siuvimo, kirpimo meistrai, mokėsi ir specialybes įgijo garsūs Lietuvos sportininkai – Barselonos ir Atlantos olimpinių žaidynių dalyvė dviratininkė Rita Razmaitė, Sidnėjaus ir Atėnų olimpinių žaidynių dalyvė Inga Petrauskaitė-Juodeškienė, alpinistas, Everesto viršūnę pasiekęs Saulius Vilius, Baltijos fitneso žvaigždė Inga Neverauskaitė.

2004 metais skyrius reorganizuotas į Šiaulių profesinio rengimo centro Buitinių paslaugų skyrių.

Keičiantis laikmečiui ir visuomenės požiūriui į profesinį mokymą, šiuo metu skyrius išgyvena renesansą. Mokykla stengiasi suburti Šimšės rajono bendruomenę kultūriniais, edukaciniais renginiais, siekia likti šio regiono kultūriniu centru. Praėjusiais metais čia šurmuliavo Šimšės Kalėdinis miestelis, o šį pavasarį skyriaus bendruomenė organizavo gražią pavasario šventę „Šimšės pavasaris 2016“.

Šiauliai nuo seno buvo vadinami pramonės miestu, todėl Šiaulių PRC Buitinių paslaugų skyrius yra svarbi miesto dalis. Čia amato subtilybių kasmet mokosi apie 600 mokinių, kuriamos naujos, paklausios specialybės. Šiemet Šiaulių PRC Buitinių paslaugų skyrius sulaukė rekordinio skaičiaus pirmakursių (beveik 400), kurie atvyksta mokytis ir gyventi į Šiaulius iš viso regiono.
Jubiliejiniams metams skirtoje eisenoje dalyvavo per penkis šimtus moksleivių, mokytojų bei miesto gyventojų, o miesto pėsčiųjų bulvaras atgijo kartu su „Šventine miesto gija“ bendroje kilometro ilgio rankų grandinėje.

„Mūsų yra daug, esame šio miesto dalis!“, „Šiauliai – mūsų miestas“ , „Švęskime kartu“ – tokiais šūkiais skyriaus bendruomenė sveikino savo miestą, o rekordinio ilgio „Šventinė miesto gija“ parodė, kad Šiauliai yra gyvas miestas.