Penkias dienas „sauliečiai“ dalyvavo ir naujausių teatrinių metodikų mokėsi vaidybos, režisūros, scenos kalbos, sceninio judesio, teatrinių improvizacijų, akrobatikos, žongliravimo, sceninių muštynių kūrybiniuose užsiėmimuose. Be kūrybinių laboratorijų vyko improvizacijų, kūrybinių komandinių veiklų, meninių projektų kūrimo, gitarų ir dainų, laužų, smėlio skulptūrų kūrimo vakarai, teatrinė foto sesija ir kitos įdomios, bei įtraukiančios veiklos.

Teatro „Saula“ dalyviams kūrybines laboratorijas ir vakarus vedė, bei savo profesiniais patyrimais, sėkmės istorijomis dalinosi Klaipėdos universiteto Menų akademijos Teatro katedros vedėja docentė dr Danutė Vaigauskaitė; tos pačios katedros docentas, aktorius, režisierius Linas Zubė; Klaipėdos Jaunimo teatro aktoriai Rugilė Latvėnaitė ir Simonas Lunevičius; dainų atlikėjas, bardas Arvydas Ruzgys; fotomenininkai Martynas Galdikas ir Inesa Galdikė.

Projekto dalyviai susitiko ir su Liepojos (Latvija) miesto Vaikų ir jaunimo centro metodininke, vaikų ir jaunimo teatrinių kolektyvų veiklos koordinatore Marina Vikaine. Susitikimo metu pasidalinta patirtimi, aptarti būsimi bendri projektai, bendros veiklos ir festivaliai, numatytos gairės 2017 metais surengti bendrą teatro „Saula“ ir Liepojos jaunimo teatro teatrinio veiksmo stovyklą.

Po susitikimo visi kartu apžiūrėjo miestą, susipažino su jo istorija, teatrine ir muzikine veikla, lankėsi daugiafunkciniame kultūros ir meno centre „Gintaras“.