Pasirodo, kad šis spalvingas paukštis – nei papūga, nei genys, o fazanas. Gruzinai tokį talismaną pasirinko neatsitiktinai.

Anksčiau Gruzijos sostinė buvo Mccheta, o teritorijoje, kurioje dabar plyti Tbilisis, augo miškai. Juose knibždėte knibždėjo gyvūnų ir paukščių. Legenda byloja, kad V amžiuje čia medžiojo Gruzijos karalius Vachtangas I Gorgasalis.

Jo medžioklinis sakalas sugavo fazaną, abu paukščiai įkrito į karštą šaltinį ir žuvo. Karaliui Vachtangui patiko vieta ir karšti šaltiniai, tad jis nusprendė įkurti čia miestą. Miesto vardas kilo iš senovės gruzinų žodžio „tbili“, reiškiančio šiltas.

Šiai legendai atminti gruzinai Europos jaunimo olimpinio festivalio simboliu pasirinko fazaną. Jis simbolizuoja greitį ir eiklumą. Gruzinai jį pavadino P.E.A.K.Y.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją