Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Informatikos fakulteto tradiciniame renginyje šiemet dalyvavo per 120 moksleivių iš įvairių Lietuvos miestų bei miestelių, taip pat atvyko ir apie 40 mokytojų, kuriems buvo sudaryta atskira programa.

„Renginyje dalyvavo moksleiviai, kurie kaunasi ne kumščiais, o smegenimis, ir tuo didžiuojasi. Nemažai jų čia apsilankė jau ne pirmą kartą, žada sugrįžti ir kitais metais. Tikimės, kad užduotys, komandinis darbas ir gausus žinių srautas jaunimui tapo puikia patirtimi, kurią kiekvienas galės pritaikyti tiek pamokose, tiek užklasinėje veikloje“, – viliasi VDU Informatikos fakulteto prodekanė dr. Sigita Pečiulytė.

Šiemet „IFtorinoje“ varžėsi daugiau nei dvidešimt komandų, aktyviai įsitraukusių į paruoštas užduotis, kurios skatino komandinį darbą ir patikrino moksleivių matematikos ir informatikos žinias.

Vėliau renginio dalyviai išklausė įmonės „Norway Registers Development AS“ tarptautinių projektų vadovo Bronislovo Balvočiaus paskaitą „Informeriai, transformeriai ir XXI a. pretendentai“. Kol moksleiviai dalyvavo įvairiose rungtyse, mokytojai ėjo į interaktyvius užsiėmimus bei paskaitą „Vizualūs programavimo mokymo(-si) įrankiai“, kurią skaitė Informacinių technologijų mokymo centro dėstytojas Jurgis Pralgauskis.

Daugiau žinių – daugiau azarto

Atlikdami įvairias užduotis moksleiviai ne tik pasitikrino jau turimas žinias, bet ir išmoko kažką naujo – estafečių metu lenktyniavo, kas atsakys į daugiau klausimų, mokėsi surinkti kompiuterį, artimiau susipažino su programavimu ir kompiuterine matematika, dirbo su robotais ir multimedijos įrenginiais.

Multimedijos rungtyje moksleiviai iš senos reklamos turėjo sukurti modernesnį, patrauklesnį akiai bei trumpesnį vaizdo klipą, o robotų užduotyje – per tam tikrą laiką suprogramuoti robotą, kuris nugriautų dėžutes.

„Nuo pat renginio pradžios iki pabaigos komandos nuolat grįždavo prie galvosūkių, kurių sprendimas užėmė nemažai laiko, tačiau protą išmankštino kaip treniruotė. Originalios užduotys, komandinis darbas ir gausus žinių srautas moksleiviams turėjo suteikti patirties, kurią kiekvienas galės pritaikyti tiek pamokose, tiek užklasinėje veikloje“, – „IFtorinos“ rengėjų siekius atskleidė dr. S. Pečiulytė.

Žinios – raktas į sėkmę

Pirmą vietą viktorinoje užėmė Joniškio „Aušros“ gimnazijos moksleiviai. Antrą – VDU „Rasos“, Kauno A. Smetonos, ir Vilkaviškio r. Kybartų K. Donelaičio gimnazijų bei J. Gruodžio konservatorijos moksleiviams. Trečia vieta atiteko A. Smetonos, Maironio ir Jėzuitų gimnazijų Kaune bei Kėdainių šviesiosios gimnazijos atstovams.

Visiems viktorinos dalyviams buvo įteikti sertifikatai ir renginio mecenato CID marškinėliai. Pirmos vietos nugalėtojams atiteko CID įsteigti prizai – kompiuteriai „Raspberry PI“, o kiti prizininkai buvo apdovanoti rėmėjų prizais. Organizatoriai dėkoja renginio mecenatui CID, generaliniam rėmėjui „Equinox Europe“ ir rėmėjams – „VDU IF Alumni“ draugijai, „Festo“, „Atea“, „Realister“, „Robotikos akademija“, „Teatro klubas“, Lietuvos energetikos institutui, Kauno aukštųjų ir informacinių technologijų parkui, „D-Link“, Informacinių technologijų institutui, Informacinių technologijų mokymo centrui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją