Nelaimė įvyko Co Tipperary kaime ketvirtadienį po pietų. Tądien šioje vietoje oro temperatūra pasiekė 25 laipsnius šilumos ir ši karščio banga pražudė 7 mėnesių Cloe Fogarty. Ji leisgyvė mašinoje aptikta apie 13.45 val., kai karštis pasiekė aukščiausią tos dienos ribą, irishtimes informaciją skelbia tiesa.com.

Greitosios medicinos pagalbos sraigtasparniu ji buvo nedelsiant nugabenta į Limericko miesto ligoninę, tačiau visos gydytojų pastangos atgaivinti mažylę buvo bevaisės – mergytės gyvybė užgeso tą pačią dieną apie 17 val.

Pradėjus aiškintis aplinkybes paaiškėjo, kad mergytės tėvas Paulas Fogarty paliko ją automobilyje, kurį prie darbovietės pastatė tos dienos ryte apie 8 valandą. Tuomet jam kažkas paskambino telefonu ir išsiblaškęs vyras kibo į darbus, o mergaitę prisiminė tik po pietų, tuo metu kūdikis jau buvo be sąmonės.

Atskirą tyrimą pradėjo ir policijos pareigūnai.

Mergytė buvo vienintelė jaunos Fogerčių šeimos atžala. Tėvai apibūdinami kaip kaime puikiai žinomi, populiarūs ir aktyvūs vietos bendruomenės nariai.

Dar skaudesnė nelaimė penktadienį po pietų įvyko JAV, Texaso valstijoje. Ten mirė automobilyje užsitrenkę 2 metukų mergaitė ir 1 m. 4 mėn. amžiaus berniukas. Tuo metu šioje vietoje buvo apie 35 laipsnius karščio.

Jungtinėje Karalystėje šį savaitgalį oro temperatūra sieks iki 27 laipsnių. Panašios tragedijos šalyje įvyksta kone kasmet.