„Pusę dvylikos pradėtas nagrinėti prokuroro prašymas dėl suėmimo pratęsimo“, – BNS sakė teismo atstovė Vaida Bytautė.

Įtariamąją prašoma laikyti suimtą iki liepos 26 dienos. Tai maksimalus laikotarpis, kiek apylinkės teismas gali tęsti asmens suėmimą: liepos 26 dieną sueis pusė metų, kaip Monika yra laikoma suimta.

Prokuroras Vytautas Gataveckas žurnalistams kovo mėnesį yra sakęs, kad bylos tyrimas artėja į pabaigą, laukiama specialistų išvadų.

Žiauriai sumuštas keturmetis itin sunkios būklės sausio 25-osios vakarą į ligoninę atgabentas iš namų Kėdainiuose. Sausio 27-osios rytą vaikas mirė.

Įtarimai dėl bejėgiškos būklės mažamečio vaiko, kuris yra šeimos narys, itin žiauraus nužudymo pateikti Monikai ir jos sugyventiniui Gediminui Konteniui, kuris taip pat laikomas suimtas. Už tokį nusikaltimą įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Papildyta: Teismas paskelbė, kad į laisvę moteris nebus paleista. Teismas praneša, nutartyje pažymima, kad pagrindiniai duomenys, kuriais M. K. grindžiami įtarimai dėl piktnaudžiavimo tėvų pareigomis ir mažamečio sūnaus nužudymo, yra būtent šie: įtariamojo G. Kontenio parodymai, akistatos tarp įtariamųjų, protokoluose užfiksuoti duomenys, policijos pareigūnų tarnybiniuose protokoluose užfiksuoti duomenys, teismo medicinos specialisto paaiškinimas bei išvados, medicininiai duomenys, specialistų išvados, daiktai, kita ikiteisminio tyrimo metu surinkta medžiaga.

Pratęsiant suėmimą, atsižvelgta į tai, kad įtariamoji Monika, nors anksčiau neteista, tačiau neigiamai charakterizuojama. Yra bausta administracine tvarka.

Įtariama, kad nusikaltimą galėjo padaryti būdama apsvaigusi nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų. Be to, jai gresia ilgalaikė laisvės atėmimo bausmė.

„Nors gresianti griežta laisvės atėmimo bausmė nėra absoliuti sąlyga taikyti griežčiausią kardomąją priemonę, tačiau jos pakanka pagrįstam manymui, kad įtariamoji bėgs (slėpsis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo”, - sakė teisėjas Audrius Meilutis.

Iš teismui pateiktos medžiagos matyti, kad įtariamoji M. K. kurį laiką gyveno užsienyje, neturi jokio pragyvenimo šaltinio, todėl yra pagrindo manyti, kad skyrus jai švelnesnę kardomąją priemonę, ji gali siekti išvengti atsakomybės.

Nutartyje pažymima, kad įtariamajai M. K. suėmimas pratęsiamas nuo 2017 m. birželio 2 d. iki šių metų liepos 26 d.

Šią nutartį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.