Nė vienas teisiamų vyrų savo kaltės nepripažino, tačiau bylą nagrinėjęs teismas praneša, kad neginčijamai nustatė: D. Babaitis, D. Baronas, ir A. Vaičaitis, būdami valstybės tarnautojais – dirbdami Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos kelių patruliais ėmė kyšius.

Bylos duomenimis, 2015 m. birželio–gruodžio mėnesiais, patruliuodami Kauno mieste ir rajone, stabdė transporto priemones už padarytus administracinius teisės pažeidimus, vairuotojų reikalavo duoti kyšius už tai, kad nebūtų surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai, ir tiesiogiai ėmė iš vairuotojų kyšius, kai kuriais atvejais pažeidimų nefiksuodavo ir vairuotojams leisdavo vykti toliau.

Be to, vienas kaltinamųjų nuteistas ir už tai, kad suklastojo administracinio teisės pažeidimo protokolą ir administracinio nurodymo kvitą.

Teismas taip pat nusprendė, kad neįrodyta, jog Kęstutis Gajauskas 2015 metų spalio mėn., Kaune, papirko jį sustabdžiusius patrulius, todėl teismas dėl papirkimo jį išteisino, o buvusius pareigūnus išteisino dėl kyšininkavimo.

Kaltinamuosius D. Baroną, D. Babaitį ir A. Vaičaitį teismas pripažino kaltais.

Skirdamas bausmes teismas atsižvelgė į veikų pavojingumo visuomenei pobūdį, laipsnį ir pasekmes, atsakomybę lengvinančias ir sunkinančias aplinkybes, į kaltinamųjų asmenybes ir skyrė jiems tokias galutines subendrintas bausmes: D. Babaičiui – 75 MGL (2824,5 Eur), A. Vaičaičiui – 100 MGL (3766 Eur), o D. Baronui – 20 MGL (753,20 Eur) dydžio baudas, įpareigodamas D. Babaitį ir A. Vaičaitį jas sumokėti per 4 mėnesius, o D. Baroną – per 2 mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos.

Taip pat teismas nusprendė išieškoti valstybės naudai konfiskuotino turto (kyšio dalyko) vertę atitinkančias pinigų sumas: iš D. Babaičio – 50 Eur, A. Vaičaičio (44 m.) – 120 Eur ir D. Barono (49 m.) – 10 Eur.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.