„Dalis informacijos, gautos iš žmonių, buvo tikrai naudinga. Po įvykio prašėme ir peržiūrėti savo automobilių registratorius važiavusiųjų keliu Kaunas–Marijampolė, tačiau suprantu, kad praėjo kelios dienos, vargu, ar dar kas turės išsaugoję vaizdo įrašus, tad prašome pagalbos ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje“, – sakė DELFI D. Žukauskas.

Turimais pareigūnų duomenimis, vieno įtariamųjų tikrai nėra Lietuvoje. Dabar jau nužudymu, ne tik pagrobimu įtariamas Paulius Tamoševičius, anot D. Žukausko, tikrai už Lietuvos ribų.

Be to, vyrai anksčiau dirbo Ispanijoje, tad pareigūnai prašo atkreipti dėmesį į naujus kaimynus ir paviešintas įtariamųjų nuotraukas.

Tyrimo metu aiškėja ir naujos detalės: ekspertai „VW Transporter“ automobilyje, kuriuo iš Vilijampolės buvo išvežtas E. Sabulis, rasta jo kraujo. Taip pat pareigūnai aptiko dar vieną, kaip įtariama, tame pačiame nusikaltime galimai naudotą automobilį „Volvo“. Jo nuotraukas policija taip pat paviešino.

„Šiandieną (penktadienį) prokuroras papildomai kvalifikavo veiką kaip nužudymą ir kreipėsi į apylinkės teismą dėl suėmimo, – naujausiomis žiniomis pasidalijo D. Žukauskas penktadienį surengtoje konferencijoje. – Pavyko rasti dar vieną transporto priemonę, kuria naudojosi vienas iš įtariamųjų, tai Vaclovas Vaitkevičius. „Volvo“ šiuo metu yra policijoje“.

E. Sabulio artimiesiems skaudi žinia, kad jaunas vyras gali būti nužudytas, anot Kauno apskr. policijos vadovo skelbiamos remiantis specialistų išvadomis. Pareigūnas sakė, kad gal atskleisti tik tiek, kad E. Sabulio kraujo rasta automobilyje ir „kitose vietose“. Tačiau dėl tyrimo eigos šių vietų jis dar negali įvardyti viešai.

Kauno apskr. policijos vadovas pastebi, kad žmonių sąmoningumas auga ir vis daugiau žmonių stengiasi padėti policijai. Būtent aktyviai padedantys žmonės padėjo pareigūnams greit surasti, kur yra „VW Transporter“ automobilis ir dar kartą padėkojo žmonėms už pilietiškumą.

Anot D. Žukausko, tai tik laiko klausimas, kada bus surasti ieškomi įtariamieji ir visuomet daroma viskas, kad tik tai vyktų kiek įmanoma sparčiau. Lietuvoje paieška išplito per Kauno, Marijampolės ir Šiaulių regionus, vykdoma ir tarptautinė paieška.

Policija įtaria, kad E. Sabulis nužudytas, o jo kūnas gali būti paslėptas, jau tikrinamos ir miškingos vietovės, ir vandens telkiniai, vienam policininkui net teko leistis į šulinį.

Kauno pareigūnų duomenimis, įtariamieji ir dingęs vyras yra pažįstami.

Ieškomi įtariamieji policijai žinomi: anksčiau teisti Šiaulių miesto gyventojas, šiais metais deklaravęs išvykimą į užsienį, Vaclovas Vaitkevičius (gim. 1962 m.), Šiaulių r. gyventojas Denisas Vaitkevičius (gim. 1993 m.) ir Jurbarko r. gyventojas Paulius Tamoševičius (gim. 1987 m.).

Vyras gegužės 16 d. apie 18.00-19.00 val. Kaune, Vilijampolėje, išėjo iš namų ir dingo be žinios. Tyrimo metu surinkta duomenų, kad vyras sėdo į pilkos spalvos „VW Transporter“ ir žadėjo vykti į Šiaulių miestą. Kauno apskr. VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 146 str., dėl neteisėto laisvės atėmimo. Už šią nusikalstamą veiką numatytas laisvės atėmimas.