Balandžio 28 d., gavus artimųjų pareiškimą dėl nužudytos dukters Ievos Strazdauskaitės atminimo paniekinimo viešai spaudoje ir internetiniame tinklapyje „Laisvas laikraštis“, Kauno apskr. VPK Kriminalinėje policijoje buvo pradėtas tyrimas.

Internetiniame tinklapyje laisvaslaikrastis.lt kovo 16 d. buvo paskelbtas straipsnis „Kodėl policija slepia Ievos Strazdauskaitės pagrobimo ir nužudymo motyvą? Policiją siutina LL keliamos versijos, kad Audi nebuvo nusikaltėlių motyvas“, vėliau, balandžio 21 d., pasirodė straipsnis „I. Strazdauskaitė buvo kurjerė policijos kontroliuojamame narkotikų versle?“ ir kitos publikacijos.

Šiuose straipsniuose paskleista melaginga informacija apie nužudytą I. Strazdauskaitę, kuri galėjo nulemti žmonių panieką, paniekinti jos atminimą, sieti ją su narkotikų gabenimu ir platinimu bei kitomis nusikalstamomis veikomis, praneša Kauno apskrities policija.

Tyrimo metu iš Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorų buvo gauta informacija, kad jų kontroliuojamoje byloje dėl nužudymo duomenų, jog I. Strazdauskaitė gabeno narkotines ar psichotropines medžiagas, ar kitus draudžiamus daiktus ar medžiagas, ar kad būtų susijusi su neteisėtu disponavimu tokiomis medžiagomis ar daiktais, nebuvo nustatyta.

Surinkti duomenys leidžia teigti, jog publikacijose pateikta informacija yra melaginga, klaidinanti visuomenę ir niekinanti jaunos moters atminimą.

Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 313 str. 2 d., už šią nusikalstamą veiką gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.