„Norint naudotis „CityBee“ paslauga, būtina užsiregistruoti. Registracijos metu yra tikrinama vairuotojo tapatybė ir jo vairuotojo pažymėjimas. Jei vairuotojo pažymėjimas negalioja, neteikiama paslauga. Tokia pat procedūra buvo ir šiuo atveju - paslauga buvo užsakyta asmens, kuris ne kartą naudojosi mūsų paslauga ir turi galiojantį vairuotojo pažymėjimą“, – šeštadienį informavo „CityBee“ vadovas Lukas Yla.

Kaip teigia „CityBee“ vadovas, taisyklės draudžia perduoti teisę vairuoti automobilį kitam asmeniui, už tai numatytos baudos.

L. Yla sako, kad suteikdami teisę naudotis „CityBee“ automobiliais, tikimasi vairuotojų sąmoningumo, tai yra, kad jie neperduos automobilio teisės vairuoti neturintiems asmenims. Kaip kad, deja, nutiko šiuo atveju.

„Automobilį užsakiusiam asmeniui skirsime baudą ir užblokuosime galimybę naudotis paslaugomis. Taip pat dėl sukčiavimo neatmetame galimybės kreiptis į policiją, – paaiškino įmonės vadovas, kas laukia automobilį perdavusio žmogaus. – Raginame „CityBee“ klientus elgtis atsakingai, kaip ir visos Lietuvos vairuotojus - neprisiimti svetimos rizikos, nevairuoti chuliganiškai, tai gali turėti skaudžių pasekmių“.

DELFI primena, kad nuomotą automobilį vairavęs nepilnametis buvo sustabdytas naktį iš penktadienio į šeštadienį. Jis važiavo su bičiuliu. Policijos pareigūnai tuo metu kaip tik surengė reidą ties Rasų gatvės kapinėmis. Reido metu jie pastebėjo, kad „CityBee“ automobilis, važiavęs į reido pusę, staiga pasuko į šalutinį kelią.

Reide dalyvavęs vienas policijos motociklininkų nuvažiavo patikrinti, kodėl vairuotojas taip pasielgė. Paaiškėjo, kad automobilį vairavo vairuotojo pažymėjimo dar neturintis nepilnametis žinomo politiko ir teisininko sūnus, tad teko apie vairuotoją pranešti jo tėvams. Pasiimti jaunuolio atvyko jo mama.

Politiko sūnaus pavardės skelbti negalime, nes tai draudžia Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymas. Saugo taip pat ir jo neteisėto elgesio atveju.