Prieš vidurnaktį policijos pareigūnai tarnybiniais automobiliais ir motociklais atvyko į sostinės pakraštį netoli Naujosios Vilnios. Netrukus sustabdyto automobilio „Toyota“ vairuotoja jiems pateikė Rusijoje išduotą vairuotojo pažymėjimą.

Moteris sutriko, kai pareigūnai jai paaiškino, kad gyvenat Lietuvoje reikalingas čia išduotas vairuotojo pažymėjimas, o jos turimas negalioja. Ji bandė aiškinti, kad Rusijoje išduotas vairuotojo pažymėjimas yra tarptautinis. 300 eurų – tiek reikės sumokėti už nežinojimą, o vairuotojo pažymėjimą vis tiek teks keisti.

Kol vieni pareigūnai bendravo su moterimi, kitų žvilgsnius patraukė BMW automobilis ant kurio užklijuotas pradedančiojo vairuotojo ženklas. Sustabdžius juo važiavusius vaikinus paaiškėjo, kad šiems teks ieškoti vairuotojo – automobilio savininkas, sėdėjęs keleivio vietoje neblaivus, o vairavęs jaunuolis iš viso neturėjo vairuotojo pažymėjimo.

Policijos pareigūnas, pildęs dokumentus, pasiteiravo vairuotojo kontaktinio telefono numerio. Atsakymas buvo netikėtas: „neturiu“. Vaikinas ramiai paaiškino, kad telefonas yra savotiška priklausomybė, dėl to jo esą jam ir nereikia.

Baudos neišvengė tiek vairuotojas, tiek keleivis. Vairuotojui skirta 300 eurų bauda, nes neturi teisės vairuoti, o automobilio savininkui skirta bauda, nes perdavė automobilį žmogui, kuris neturi teisės vairuoti. Vaikinus ir BMW iš reido pasiimti atvyko jų bičiulis.

Netrukus reidas persikėlė šalia Rasų gatvės kapinių. Čia link pareigūnų važiavęs „City Bee“ pasuko į šalutinį kelią. Vienas iš pareigūnų motociklininkų nuvažiavo jo patikrinti. Paaiškėjo, kad vairuotojas bandė išvengti patikrinimo – iš viso neturėjo teisės vairuoti. Patikrinus dokumentus paaiškėjo, kad nepilnametis jaunuolis – žinomo politiko ir teisininko sūnus. Jo pasiimti atvyko mama.

Po pirmos valandos nakties pareigūnų ekipažai jau darbavosi Pylimo gatvėje. Nors ir naktis, automobilių srautas čia nemažas. Įdomus sutapimas – du iš patikrintų vairuotojų buvo identiškai neblaivūs. Pirmoji alkoholio matuoklio ekrane girtumą išvyko automobilio „Toyota“ vairuotoja. Merginai nustatytas 1 prom. girtumas.

„Kodėl mane fotografuojate lyg kokią žvaigždę?“ – klausinėjo vairuotoja, tačiau dėl to pretenzijų nereiškė ir ramiai nuėjo su policijos pareigūnu. Kol pareigūnas pildė protokolą, mergina ieškojo, kas galėtų vairuoti jos automobilį. Po nesėkmingų paieškų automobilį teko palikti netoli reido vietos, tik patraukus, kad netrukdytų eismui.

Kitas tokio paties girtumo buvo dviračiu mynęs vaikinas. Jis prisipažino, kad žinojo, kad gresia bauda už girtumą, tačiau vis tiek sėdo ant dviračio.

„Galėjau vestis dviratį, netoli gyvenu“, – sakė įkliuvęs vaikinas.

Reido metu pasitaikė ir drąsuolis, kuris nepaisė važiuoti draudžiančio ženklo. BMW automobilio vairuotojas buvo blaivus, tiesiog „sutrumpino“ kelią. Už tai teks sumokėti baudą.

Dar viena bauda bauda už vairavimą neturint vairuotojo pažymėjimo skirta „VW Golf“ vairuotojui. Pažymėjimą jis turėjo, tik ne lietuvišką, o anglišką. Toks Lietuvoje nuolat gyvenantiems vairuotojams nesuteikia teisės važiuoti į gatves. Anot vaikino, to jis nežinojo ir kol pareigūnas rašė protokolą, jis išsiklausinėjo, ką jam teks daryti, kad nepakartotų tokio pažeidimo.

Policijos pareigūnai kasdien vykdo visoje Lietuvoje reidus, tačiau jų vieta iš anksto niekada neskelbiama.