VSAT atstovai praneša, kad ketvirtadienį Pakrančių apsaugos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus bei Specialiosios komandos pasieniečiai Plungės rajono Alsėdžių miestelyje patikrinti sustabdė automobilį „Nissan Note“. Transporto priemonė buvo paženklinta NVSC lipduku. Ši įstaiga priklauso Sveikatos apsaugos ministerijai.

VSAT pareigūnai jau turėjo žinių, kad šia mašina gali būti bandoma neteisėtai gabenti cigaretes, tad automobilis atidžiai patikrintas vietoje. 58 metų Telšių rajono gyventojo vairuotos mašinos bagažinėje ir salone pasieniečiai rado 500 pakelių cigarečių „Minsk Capital“, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis.

Vyrui už neteisėtą akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pradėta administracinė teisena. Jis po apklausos paleistas. Telšiškiui gresia bauda nuo 1500 iki 4300 eurų. Teismas taip pat gali konfiskuoti automobilį „Nissan Note“, kuriuo buvo gabenti rūkalai.

Transporto priemonė ir rūkalai laikinai saugomi Pakrančių apsaugos rinktinėje.

Įvykį pakomentavo sveikatos apsaugos ministro patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė: „Šis žmogus, kuris buvo sulaikytas darant nusikaltimą, negali toliau eiti pareigų Nacionaliniame visuomenės sveikatos centre (NVSC). Tai nesuderinama su jokia logika ir įstaigos veikla. Taip pat bus atliktas tarnybinis patikrinimas.

Apie tai tiek ministras, tiek šią sritį kuruojanti viceministrė nedelsiant kalbėsis su laikinąja NVSC vadove. Šis žmogus – vairuotojas. Po sulaikymo jis paėmė nedarbingumo lapelį, bet grįžęs, jis iškart jis turi būti atleistas iš užimamų pareigų.

Be to, tai tik dar vienas įrodymas, kad NVSC būtini pokyčiai, ypač stiprinant įstaigos vadybą ir vidinę kontrolę“.