Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Panemunės kontrolės punkte dirbę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos pasieniečiai tikrino į Kaliningrado sritį išvykstantį automobilį „Toyota Carina“ latviškais registracijos numeriais, praneša VSAT.

Transporto priemonės bei ją vairavusio 43 metų Latvijos piliečio dokumentai buvo nepriekaištingi, tačiau pasieniečiai iškart atkreipė dėmesį į du vienodus lipdukus ant galinių šoninių mašinos langų. Juose buvo pavaizduoti tankas bei Lietuvoje demonstruoti draudžiama sovietinė simbolika – penkiakampės raudonos žvaigždės, pjautuvai ir kūjai.

Vairuotojui pasieniečiai nurodė nuplėšti lipdukus su draudžiamais simboliais nuo automobilio stiklų. Tai užsienietis padarė čia pat, Panemunės punkte. Jis buvo įvažiavęs į Lietuvą per sieną su Latvija, kur nuolatinė kontrolė nėra vykdoma.

Apie įvykį Panemunės punkte pasieniečiai informavo policijos pareigūnus. Šie Latvijos piliečiui pradėjo administracinę teiseną už sovietinės simbolikos demonstravimą. Vairuotojas, kuriam gresia bauda nuo 150 iki 300 eurų, turės atvykti į Pagėgių policijos komisariatą.

Savanoriškai nuplėšusiam lipdukus su sovietine simbolika Latvijos piliečiui po punkte atliktų patikros procedūrų leista įvažiuoti į Kaliningrado sritį.