Švedijos policijos pareigūnai kyla į kovą su vagimis. Ypač su brangias automobilių dalis vagiančiais asmenimis. Švedai pateikė ir gana nepalankią lietuviams statistiką – skaičiuojama, kad du trečdalius vagysčių Švedijoje įvykdo būtent lietuviai.

„Dabar Kaune turime tris labai didelės apimties ikiteisminius tyrimus, dėl vagysčių Švedijoje. Dominuoja BMW detalės, o šiuo metu jau radome daugiau nei 100 automobilių detalių – vairai, multimedija, oro pagalvės“, - sako Aleksej Gubenko, Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 3-ojo skyriaus viršininkas.

Atliekant vieną ikiteisminį tyrimą buvo rasta 60 brangių detalių.

Švedijos pareigūnai sako, kad kova su automobilių detalių vagimis yra viena iš keturių prioritetinių sričių. Švedai nuostolius dėl vagysčių skaičiuoja tūkstančiais eurų.

„Pernai Švedijoje pradėta apie 3 tūkst. ikiteisminių tyrimų. Nuostoliai dėl kiekvieno atvejo siekia 14-20 tūkst. eurų. Pernai Švedijoje buvo sulaikyti 39 lietuviai, įtariami vagystėmis. Manome, kad apie du trečdalius vagysčių galėjo įvykdyti lietuviai“, - sako Ville Paloheimo, Švedijos policijos atstovas.

Švedai pradėjo žymėti brangias BMW ir kitų markių automobilių dalis specialiais kodais, kurie padės rasti vogtų daiktų savininkus.