Uostamiesčio kriminalistai per sėkmingą operaciją iš neteisėtos apyvartos paėmė labai didelį psichotropinių medžiagų kiekį ir sulaikė šias medžiagas, įtariama, platinusius asmenis, praneša policijos atstovai.

Šiuo metu įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis pareikšti penkiems asmenims. Trys iš jų įtariami platinę narkotikus, taip pat ir labai dideliais kiekiais.

2017 m. sausio mėn. pradžioje pas anksčiau neteistą klaipėdietį policijos tyrėjai rado nedidelį kiekį kanapių. Įtariamasis pakartotinai sulaikytas 2017 m. balandžio mėn. Pas jį taip pat rasta kvaišalų. Šįkart, įtariama, psichotropinė medžiaga – metamfetaminas.

2017 m. kovo mėn. uostamiestyje sulaikytas anksčiau neteistas palangiškis. Pas jį rasta kanapių. Įtariama, kad narkotikus jam pardavė individualią veiklą vykdantis anksčiau neteistas Klaipėdos miesto gyventojas.

2017 m. balandžio mėn. įtardami narkotikų platinimu teisėsaugininkai atliko kratą pas anksčiau už kaimyno nužudymą ir viešosios tvarkos pažeidimą teistą klaipėdietį. Kratos metu paimtos 83 tabletės su, įtariama, psichotropine medžiaga – MDMA.

Tą pačią dieną sulaikytas ir su organizuotu nusikalstamumu siejamas, Lietuvoje, Danijoje bei Olandijoje už turto pasisavinimą ir nusikalstamu būdu įgyto turto legalizavimą teistas, įtariama, kvaišalų tiekėjas.

Jo tėvui priklausančio negyvenamojo namo rūsyje aptikti labai dideli narkotikų kiekiai: apie 5 900 tablečių ir 9 tablečių fragmentai su galimai psichotropine medžiaga – MDMA, 50 „markučių“ su, įtariama, psichotropine medžiaga – LSD bei narkotinė medžiaga – kanapės.

Du narkotikų platinimu įtariami asmenys suimti, kitiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius (ONKTS).

LR BK 260 str. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 15 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir nepripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.