Vėlų penktadienio vakarą vairuotojai buvo tikrinami Vilniaus vakariniame aplinkkelyje. Didžiausias čia įkliuvęs pažeidėjas – vyras, vairavęs automobilį „Lexus“ su angliškais numeriais. Jis negalėjo pareigūnams pateikti nei lietuviško, nei britiško vairuotojo pažymėjimo. Paaiškėjo, kad jis jo niekada ir neturėjo.

O maždaug vidurnaktį gautas pranešimas apie avariją Bukčių gatvėje, prie pat sankryžos su Šiltnamių gatve. Avarijos kaltininkas – taksi vairuotojas – visiškai girtas.

Kaip pasakojo visureigiu „VW Tiguan“ važiavę žmonės, priartėjus prie sankryžos su Šiltnamių gatve, jie staiga pajuto smūgį į mašinos galą – tuščioje gatvėje juos pasivijo ir trenkėsi taksi automobilis „Dacia Lodgy“. Pastarojo vairuotojas buvo akivaizdžiai girtas, jo keleivis – taip pat.

Per avariją žmonės nenukentėjo, tik apgadinti automobiliai.

Atvykę policininkai taksistui (gim. 1973 m.) nustatė vidutinį girtumą – 2,10 prom. Keleiviui nustatytas sunkus girtumas – 2,66 prom. Pasodintas į policijos automobilį girtas avarijos kaltininkas susigraudino ir net apsiverkė.

Keleivis neslėpė, kad taksistas – jo pažįstamas. Tačiau teigė, kad jie vakarojo ne kartu. Išgirdęs, jog vairuotojas pasakojo, kad jiedu svečiuose gėrė kartu, keleivis iškart tai patvirtino: „Jis teisingai sako.“ Nepaisydamas greta stovinčių apdaužytų automobilių ir ant asfalto pažirusių šukių, keleivis kelis kartus tvirtai pareiškė, kad taksistas „vairavo labai atsakingai“.

„Atsakingo“ taksi vairuotojo laukia daug rūpesčių: jis bus teisiamas už tai, kad vairavo, kai girtumas viršija 1,5 prom., jam gresia ilgam netekti vairuotojo pažymėjimo, o kartu – ir darbo, Baudžiamajame kodekse už tokį nusikaltimą numatyta ne tik didelė bauda, automobilio konfiskavimas, bet ir laisvės atėmimas.