Prokurorė Auksė Lipkevičienė DELFI sakė, kad toks prašymas jau teismo rankose.

E. Anupraitis mokėsi Anglijos universitete chemiją, o baigęs studijas grįžo į Lietuvą, dirbo apsaugininku. Tačiau medikų išvadas apie jo būklę gavę tyrėjai įtaria, kad gabus mokslams vaikinas gali būti nepakaltinamas. Tokius atveju, jis išvengtų teismo.

„Pareigūnai gavo teismo psichiatrų išvadą, kad E. Anupraičiui rekomenduojama atlikti stacionarinę teismo psichiatrinę ekspertizę Utenos skyriuje. Tai reiškia, kad ekspertai negali vienareikšmiškai atsakyti ar įtariamasis šiuo metu serga. Kyla abejonių, ar E. Anupraitis gali suvokti savo veiksmus, ar gali už juos atsakyti. Su bylos medžiaga susipažinę ekspertai pateikė atsakymą, kad vienareikšmiškai atsakyti į tyrėjus dominančius klausimus be įtariamojo stebėjimo stacionariniame skyriuje“, - DELFI teigė A. Lipkeviečienė.

E. Anupraitis stacionare bus stebimas mėnesį laiko. Vyras buvo apklaustas iš karto po sulaikymo. Iki šiol jo pozicija nepasikeitė – jis neprisipažįsta šaudęs ir į jokius klausimus apie žudynes neatsakinėja, o tiesiog tyli.

DELFI primena, kad pakaunėje kovo pabaigoje vakarą rastas kraupus radinys - Gaižėnų kaime rasti net keturių žmonių lavonai su šautinėmis žaizdomis.

Įtarimų šešėlis krito ant vieno iš nužudytųjų sūnaus – įtariama, kad būtent E. Anupraitis į savo artimuosius iš viso paleido 21 šūvį. Įvykio metu sunkiai sužeistas buvo ir E. Anupraičio senelis, tačiau jis žiaurias šaudynes išgyveno.

Po nusikaltimo E. Anupraitis spruko iš namų, jo ieškojo itin gausios policijos pajėgos. Galiausiai jis su legaliai išduotu ginklu sulaikytas Marijampolėje.