Prieš teismą stos 37 metų romų kilmės lenkų tautybės Latvijos Respublikos pilietė, gabenusi per 4 kilogramus narkotinių medžiagų – kanapių, praneša Šiaulių apskrities policija.

Narkotinių medžiagų tranzitą iš Ispanijos į Rygą pareigūnai nutraukė praėjusių metų gruodžio 7-ąją. Tos dienos popietę juos pasiekė informacija, kad netrukus į Šiaulius turi įvažiuoti iš Ispanijos atvykstantis mikroautobusas, kuriuo važiuoja narkotikus gabenanti kurjerė. Praėjus valandai po gauto pranešimo įtariamoji su dviem kelioniniais krepšiais jau buvo sulaikyta netoli Ginkūnų kapinių iš Šiaulių į Latviją vykstančiame taksi.

Pareigūnų paklausta, ar ji veža ką nors neleistino, sulaikytoji prisipažino, kad turi narkotinių medžiagų. Kriminalistai iš mandarinais ir kitais maisto produktais prikimštų krepšių ištraukė keturis paketus su smulkintomis kanapėmis. Jų vertė, paskaičiuota mažmeninės prekybos gatvėje kainomis, siektų apie 40 tūkstančių eurų. Moteris šiuos paketus turėjo nugabenti į Rygą ir, manoma, už tai gauti jai pažadėtą atlygį.

Įtariamoji tą pačią dieną buvo trims mėnesiams suimta, vėliau ši kardomoji priemonė pratęsta ir teismo ji laukia belangėje. Už jos padarytas nusikalstamas veikas Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo 10 iki 15 metų.