Daugumai nusikaltėlių pavyko pasprukti su prisiplėštais pinigais.
Neoficialiais duomenimis, nusikaltėliai pavogė dešimtis milijonų dolerių, informuoja newsru.com.

Pirmadienį vidurnaktį maždaug 60 asmenų gauja užpuolė inkasatorių kompanijos „Prosegur S.A.“ biurą Siudad del Estė ir išsprogdino įėjimą į pastatą. Į pagalbą inkasatoriams suskubo policija, prasidėjo apie 2 valandas trukęs susišaudymas. Paskui nusikaltėliai ėmė trauktis, pavogę apie 40 mln. dolerių. Tiesa, inkasatorių kompanija teigia, kad pavogta suma stipriai perdedama. Paminėtina, kad nusikaltėliams pavyko atidaryti tik vieną saugyklą iš trijų.

Traukdamasi piktadarių gauja padeginėjo policininkų automobilius, užpuolė policijos nuovadą.

Kai kuriais duomenimis, užpuolikai pabėgo pavogtais šarvuotais inkasatorių automobiliais. Pavogtus pinigus jie galėjo sukrauti į valtis ir nuplukdyti Paranos upe. Prie Itaipu ežero rastos paliktos dvi valtys su automatiniais šautuvais „Kalašnikov“ ir apranga.
Apiplėšimo vietoje policininkai rado ginklų, šaudmenų ir sprogmenų, kuriuos paliko nusikaltėliai. Per susišaudymą žuvo specialiosios paskirties būrio policininkas Sabino Ramosas Benitesas. Sužeisti jo kolega, du inkasatoriai ir trys pašaliniai asmenys.

Inkasatorių biure rado keturias bombas, kurias detonavo apie 6 val. ryto.

Nusikaltėlių paiešką pradėjo į abi puses nuo Brazilijos ir Paragvajaus sienos, rašo „Fox News“. Brazilijos federalinė policija rado 12 asmenų, perėjusių sieną su ginklais rankose. Po susišaudymo kai kuriems nusikaltėliams pavyko pasislėpti. Policininkai nušovė tris, o keturis sulaikė.

Paragvajuje ir Brazilijoje toliau vyksta nusikaltėlių paieška. Siudad del Estė gyventojus išgąsdino incidentas, pirmadienį mieste buvo uždarytos mokyklos.

Liudininkų teigimu, nusikaltėliai tarpusavyje kalbėjosi portugališka. Yra versija, kad jie – brazilų gaujos „Pirma sostinės komanda“ nariai, kuri aktyviai veikia San Paule.

Teisėsaugininkų teigimu, nusikaltėliai šaudė iš „Kalašnikov“ automatinių šautuvų, naudojo galingus sprogmenis C-4, granatas, butelius su skystu padegamuoju mišiniu, snaiperių šautuvus ir zenitinius ginklus, iš viršaus juos dengė sraigtasparnis.

Policininkų teigimu, nusikaltėliai turėjo iki aštuonių transporto priemonių, jais iš anksto užblokavo privažiavimus prie inkasatorių biuro. Jie apsupo 600 kvadratinių metrų teritoriją, viena grupė sulaikė policininkus, kita vogė brangenybes pastate.

Vykstant nusikaltėlių ir policininkų susirėmimui buvo sudeginta 15 automobilių.

Primename, kad į inkasatorių biurą „Prosegur“ bandyta įsilaužti jau prieš dvejus metus. Tada policininkai laiku aptiko L formos požeminį tunelį, kuris jungė biurą su kaimyniniu pastatu. Tada apiplėšimui buvo užkirstas kelias.