Pranešama, kad berniukas galėjo tapti nusikaltimo auka. Policijai apie įvykį pranešusi moteris spėja, kad vaikui ant galvos buvo užpilta degios medžiagos, kuri buvo padegta. Tačiau medikai to neskuba patvirtinti.

Kauno klinikų Vaikų chirurgijos klinikos gydytoja Ramunė Degliūtė-Muller spaudos konferencijos metu teigė, kad pavojus vaiko gyvybei negresia.

„Berniukas nukentėjo sprogus degiems milteliams ar kitai medžiagai. Vaiką atvežė greitoji, gyvybinės funkcijos buvo normalios“, - teigė R. Degliūtė-Muller.

Vaikas patyrė gana rimtus veido sužalojimus.

„Vaikas apdegė veidą ir kaklą, apdegė apie 6 proc. kūno. Labiausia nukentėjo viena pusė veido. Vaikas nuolat perstvarstomas. Trečiadienį vėl bus perstvarstomas, tuomet paaiškės daugiau apie nudegimų būklę. Greičiausiai operacijos neprireiks“, - teigė R. Degliūtė-Muller.

Informacijos apie galimą nusikaltimą medikai nepatvirtina. Vaikas medikams pasakojo, kad tiesiog žaidė su vaikais.

„Berniukas sako, kad žaidė su vaikais ir išgirdo sprogimą. Vaikas mums taip konkrečiai nesakė, kad jį sužalojo kiti vaikai. Buvo ugnies pliūpsnis. Tai galėjo būti sprogęs žiebtuvėlis“, - sako medikė.

Kauno klinikų medikai teigia nepastebėję, kad vaikas galbūt įbaugintas ir slepia tikrąsias įvykio aplinkybes.

Kauno apsk. policija praneša, kad balandzio 23 d. gavo pranešimą iš gydymo įstaigos, kad iš Jonavos rajono, Ruklos miestelio pristatytas šešiametis, kuris, pirminiais duomenimis, žaisdamas kieme apdegė veidą ir kūną.

Kauno apskr. VPK Jonavos r. PK pareigūnams aiškinantis aplinkybes ir surinkus pirminius duomenis, antradienį pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal 138 str. - dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Apklausta mažamečio mama, namo gyventojai, kurie galėjo matyti įvykį. Turimais duomenimis įvykyje galėjo dalyvauti ir kiti mažamečiai asmenys.