Reidą pareigūnai dar prieš vidurnaktį pradėjo Naujojoje Vilnioje. Čia šešiolikmečio vairuojamas mažytis automobilis sukėlė jam tikrą galvos skausmą – pagal dokumentus, jaunuolis turi vairuotojo pažymėjimą AM kategorijai – gali vairuoti mopedus ir keturratę motorinę transporto priemonę, kurios eksploatacinė masė ne didesnė kaip 350 kilogramų. O šešiolikmečio vaikino vairuojamos transporto priemonės „Aixman“ dokumentuose įrašytas 380 kilogramų.

„Per metus gal tris kartus policija stabdė, niekada nebuvo jokių bėdų – stebėjosi šešiolikmetis, kai išgirdo, kad vairuoti šios transporto priemonės jis neturi teisės. – Tikrai skųsiu teismui, juk pagal dokumentus registracijoje – tai keturratis“.

Tačiau žodiniai jaunuolio argumentai prieš dokumentus policijos pareigūnams buvo mažiau svaresni, tad jaunuolis gavo baudą už vairavimą neturint tam teisės, o apie nepilnametį pranešė jo tėvams, kad atvyktų pasiimti sūnaus ir transporto priemonės.

Šešiolikmečiui laukiant artimųjų, policija sustabdė dar vieną vairuotojo pažymėjimo neturintį vairuotoją su BMW.

„Niekada ir neturėjau“, – iškart prisipažino vairavęs vyras.

Po vidurnakčio policijos pareigūnai pakeitė reido vietą ir policijos kordonas netrukus išsirikiavo Pylimo gatvėje. Vieta įprasta, tačiau pažeidėjų vis tiek įkliuvo.

Du vairuotojai lyg susitarę įrodinėjo, kad vairuotojo pažymėjimus tikrai turi, tik ne lietuviškus. Vienas bruko baltarusiškus dokumentus, tačiau nė nepanašius į vairuotojo pažymėjimą, kitas tikino, neva dokumentai angliški. Tačiau policijos pareigūnai sistemoje rado kitokią informaciją.

Baltarusiškų dokumentų savininkas, vairavęs „Mazda“ automobilį, Baltarusijoje yra praradęs vairuotojo pažymėjimą už pažeidimus. Kito vairuotojo, sėdusio prie „Opel Astra“ vairo, pažymėjimas taip pat atimtas, tik Lietuvoje. Pabaiga abiem vienoda – be baudos jauni vyrai neišsisuko.

Baudą gavo ir „VW Passat“ vairuotoja, mat pareigūnas sustabdė patikrinimui, o ji nepateikė automobilio draudimo ir kalbėdama su pareigūnų nebuvo įjungusi avarinio signalo. Tačiau pasirašyti, kad sutinka su bauda jauna moteris atsisakė, o kai pareigūnas leido važiuoti, ji tai spūstelėjo greičio pedalą, kad net automobilio ratai ėmė buksuoti.

Viso reido metu tikrinti vairuotojai buvo blaivūs, tačiau policijos darbą „paįvairino“ girtas aštuoniolikmetis, kuriam kažkodėl buvo per sunku ramiai prasliūkinti pro šalį. Atėjęs prie pareigūnų ėmė keiktis, tad gavo pastabą, kad liautųsi. Jaunuolis nepaklausė ir dar labiau ėmė įžeidinėti pareigūnus, gana plačiai demonstruodamas keiksmų žinias. Griežtesnis policininko reikalavimas liautis jaunuolio nesutramdė, tad pareigūnai perspėjo, kad jis gaus baudą už tokį elgesį. Tačiau ir tai nepadėjo. Pats priėjęs prie policijos pareigūnų jaunuolis ėmė priešintis, kai jo paprašė sėsti į automobilį – policininkai norėjo patikrinti aršaus piliečio duomenis. Jaunuolis įsisiautėjo, tad pareigūnams teko panaudoti jėgą.

Net pasodintas į policijos automobilį demonstracijos jaunuolis nenutraukė – keiksmus lydėjo ir atitinkamos pirštų kombinacijos, ir įvairios grimasos. Vaikinas prisistatė esąs „komisaro Verbos sūnus“ ir ėmė kažkam skambinti, pareigūnus tikindamas, kad tėčiui ir netrukus bent vieną jo įžeidinėtų policijos pareigūnų „tikrai atleis“. Tas įvardytas „tėtis“ telefonu neatsiliepė, o jaunuolis buvo nuvežtas į komisariatą, kur jam nustatytas 1.22 prom. girtumas. Paaiškėjo, kad jaunuolis puikiai žinomas policijai, kaip įvardijo pareigūnai, vaikinas su „praeitimi“ – chuliganiškas elgesys ir pomėgis važinėtis be bilieto viešuoju transportu.