Ne išimtis ir Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrima teritorija (Telšių, Mažeikių, Kelmės ir Akmenės r.). Praėjus pusei vykdomos akcijos laiko, rezultatai Kelių policijos pareigūnams kelia nerimą.

Tikrindami vairuotojus keliuose, Telšių apskrities VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai per keturias greičio kontrolės akcijos dienas, mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais demaskavo 107 leistiną važiavimo greitį viršijusius pažeidėjus. Greičio viršijimo atvejai fiksuoti ir stacionariais greičio matavimo prietaisais, tad galutinis pažeidėjų skaičius dar didės, praneša Telšių apskrities policija.

Kaip teigė Kelių policijos skyriaus pareigūnai, labiausiai sunerimti verčia itin didelis pradedančiųjų vairuotojų, viršijusių greitį, skaičius. „Tik ką teisę vairuoti įgiję jaunuoliai dar neturi reikiamų praktinių įgūdžių, tad kelyje jie turėtų elgtis itin atsargiai. O važiuodami didesniu nei leidžiama greičiu, jie dar labiau rizikuoja – juk greičiau važiuojantį automobilį suvaldyti dar sunkiau“, – kalbėjo policijos pareigūnai. Be to, kaip akcentavo pareigūnai, pradedantieji vairuotojai, viršydami greitį daugiau nei 30 km/val., „užsidirba“ ne tik piniginę baudą, bet ir mažiausiai trims mėnesiams praranda ką tik įgytą teisę vairuoti. Tad, jų manymu, tai turėtų būti antra po saugumo priežastis, važiuoti tik leistinu greičiu.

Tarp greitį viršijusių „rekordininkų“ šį kartą pateko Mažeikių r., Miknių kaime, 154 km/val. skriejęs vairuotojas. Jam ne ką mažiau nusileido ir vos prieš tris mėnesius teisę vairuoti įgijęs jaunuolis, kuris Telšiuose, Muziejaus gatvėje, išvystė 106 km/val. greitį. Šie ir kiti, leidžiamą greitį ženkliai viršiję pažeidėjai, kuriam laikui privalės automobilį iškeisti į dviratį ar propaguoti sveiką gyvenseną vaikštant pėstute.

Kelių policijos skyriaus pareigūnai atkreipia vairuotojų dėmesį, kad visą likusias šios savaitės dienas tęsis tarptautinė saugaus eismo akcija. Po jos, į važiavimo greitį taip pat bus kreipiamas didžiulis dėmesys, tad vairuotojai raginami nepažeidinėti Kelių eismo taisyklių ir važiuoti tik saugiu, leistinu greičiu.