Penktadienį VSAT Vilniaus rinktinės vadas Virgilijus Raugalė pasirašė įsakymą, kuriuo iš pareigų atleido 37 metų Lavoriškių užkardos jaunesnįjį specialistą R. Vonsovičių. Toks sprendimas priimtas šią savaitę įsiteisėjus Vilniaus apygardos teismo nuosprendžiui.

Dabar jau buvęs pasienietis teismo pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo. Jam buvo skirta 30 parų arešto bei metams atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje, praneša VSAT atstovai.

Į Vilniaus rinktinės Kriminalinės žvalgybos bei VSAT Imuniteto skyrių pareigūnų akiratį R. Vonsovičius pakliuvo dar 2014 m. spalį. Tada jis buvo sulaikytas ir teismo sprendimu nušalintas nuo tarnybos.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardoje tarnavęs VSAT pareigūnas, galimai siekdamas gauti piniginį atlygį, į Kirgizijos piliečio pasą įdėjo datos spaudą apie užsieniečio išvykimą iš Šengeno erdvės ir vėlesnį atvykimą. Tyrimo metu paaiškėjo, kad iš tiesų kirgizas per valstybės sieną nevyko.

Atlikti tokį veiksmą pareigūną sugundė buvęs jo kolega Artūras Lisovskis, kuris iš tarnybos buvo anksčiau atleistas už kitus nusikaltimus. Šis veiksmas buvo traktuotas kaip prekyba poveikiu. Todėl A. Lisovskiui, kuris į nusikaltimą įtraukė Lavoriškių užkardos pareigūną, buvo skirta 1732 eurų bauda.

Nuo praėjusių metų pradžios dėl padarytų įvairių korupcinių veikų iš tarnybos buvo atleisti 7 pasieniečiai, kuriuos demaskavo kolegos iš VSAT imuniteto padalinių.