Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad šv. Velykų savaitgalį keliuose įvyko 14 eismo įvykių, kuriuose žuvo 2 žmonės: 56 metų vairuotojas ir 52 m. pėsčiasis.

Per 4 paras eismo įvykiuose nukentėjo 16 žmonių. Tarp sužeistųjų – 2 nepilnamečiai.

Policija užregistravo 151 techninį eismo įvykį, kuriuose žmonės nenukentėjo.

Balandžio 14 d. (penktadienis):

7.29 val. Vilniuje, Ukmergės g., 31 m. vyras, vairuodamas automobilį „Renault“, automobilių stovėjimo aikštelėje partrenkė 51 m. pėsčiąją, kuriai ligoninėje buvo nustatytas stuburo slankstelio lūžimas, moteris buvo paguldyta į ortopedijos skyrių.

9.30 val. Mergiūnų k., Joniškio r., 54 m. vyras, vairuodamas automobilį „VW Passat“, kliudė priešpriešiais važiavusį ir į kairę sukantį dviratį, kurį vairavo 20 m. dviratininkė. Nukentėjusioji dėl kaukolės pamato lūžimo gydoma ligoninės neurochirurgijos skyriuje.

11.15 val., Alytuje, Jazminų g., 41 m. moteris vairuodama automobilį "Nissan Primera", važiavo atbuline eiga ir kliudė į važiuojamąją kelio dalį išėjusią 77 metų pėsčiąją. Garbaus amžiaus pėsčioji paguldyta į ligoninės traumatologijos skyrių.

18.45 val., Kauno r., Rokų sen., Rokų Miško Kelmyno k. automobilį “Ford Escort“, vairavo neturinti teisės vairuoti neblaivi (nustatytas 2,48 prom. girtumas) 39 m. moteris, kuri kelio vingyje ties tiltu per Sūrės upelį, nuvažiavo nuo kelio į dešinę ir atsitrenkė į medį. Eismo įvykio metu nežymiai susižalojo pati vairuotoja.

Balandžio 15 d. (šeštadienis):

13.43 val. Utenoje, Užpalių g. ir A. Baranausko sankryžoje, 18-metė mergina vairavo automobilį „Opel Vectra“, važiavo šalutiniu keliu ir nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „Volvo XC60“, vairuojamo 25 m. jaunuolio. Susidūrus dviem automobiliams, „Opel“ vairuotoja buvo sužeista ir dėl patikrtų traumų gydoma ligoninėje.

Balandžio 16 d. (šv. Velykų sekmadienis):

4.50 min. Kėdainių r., Pelėdnagių sen., Gelnų k., kelio „Via Baltica“ atkarpoje Panevėžys–Aristava–Sitkūnai, autobusų stotelės lėtėjimo juostoje, rastas 52 m. vyro lavonas, kuris galimai buvo mirtinai traumuotas nenustatytos transporto priemonės, kuri iš eismo įvykio vietos pasišalino. Kaip įtariama vyriškis galimai mirtinai sužalotas eismo įvykio metu nenustatytos transporto priemonės, kuri po eismo įvykio pasišalino. Policija dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą.

22.15 val. Kelmės r., kelyje Raseiniai-Tytuvėnai-Radviliškis, automobilio „Mercedes Benz S320“ 56 m. vairuotojas, pirminiais duomenimis, sutrikus sveikatai, nuvažiavo nuo kelio sankasos į melioracijos griovį. Eismo įvykio metu žuvo vairuotojas bei sužalota kartu važiavusi 57 m. keleivė, kuri dėl daugybinių sužalojimų paguldyta į ligoninę.

0.30 val., Kelmės r., kelyje Kelmė–Tytuvėnai, neblaivus, teisės vairuoti neturintis 27 m . vyras, vairavo automobilį „Peugeot 307“, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio sankasos ir vertėsi. Jaunuolis buvo pristatytas į ligoninę kur jam buvo nustatytas vidutinis girtumas. Įtariamas nusikalstamos veikos padarymu vairuotojas buvo patalpintas į areštinę.

Balandžio 17 d. (pirmadienis, antroji šv. Velykų diena):

16.36 val., Elektrėnų sav., Semeliškių sen., Laičių k., neblaivus 29 m. jaunuolis vairavo automobilį „VW Golf“, kurio nesuvaldė ir nuvažiavo nuo kelio į griovį. Vairuotojui alkoholio matuokliui pareigūnai nustatė 2,82 prom. girtumą. Vyriškis buvo pristatytas į ligoninę.