Apeliacine tvarka išnagrinėjęs bylą apygardos teismas panaikino Rokiškio rajono apylinkės teismo nuosprendį, kuriuo J. T. buvo išteisintas kaip nepadaręs jam inkriminuotos nusikalstamos veikos.

Bylos duomenimis, 2016 metų sausį Rokiškio Romuvos gimnazijos vienuoliktokai organizavo šimtadienio renginį kaimo turizmo sodyboje. Ją išnuomoti buvo pavesta J. T. Sodybos nuomai vienuoliktokai surinko 1190 eurų, kuriuos pervedė į J. T. sąskaitą. Gavęs pinigus J. T. sausio 26 dieną bankiniu pavedimu sumokėjo kaip avansą 400 eurų kaimo turizmo sodybos savininkei, o likusius 790 eurų pasisavino, praneša teismas.

Išnagrinėjęs bylos aplinkybes ir atlikęs įrodymų tyrimą, apygardos teismas konstatavo, kad surinkti duomenys neginčijamai įrodo J. T. kaltę dėl turto pasisavinimo.

J. T. versiją, kad visus jam patikėtus moksleivių pinigus jis perdavė sodybos savininkei, teismas pripažino gynybine, nes ją paneigė tiek moksleivių ir sodybos savininkų parodymai, tiek ir kiti bylos duomenys, o taip pat paties J. T. parodymai, duoti ikiteisminio tyrimo metu.

Taigi apygardos teismas, priešingai nei apylinkės teismas, pripažino įrodyta, kad J. T. pasisavino jam patikėtus moksleivių pinigus – 790 eurų, skirtus sodybos nuomai, ir skyrė jam bausmę.

J. T. atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių nenustatyta.

Skirdamas bausmę J. T. teismas atsižvelgė ir į tai, kad jo padaryta veika priskiriama prie nesunkių nusikaltimų, yra tyčinė, baigta. J. T. nusikalto būdamas nepilnametis, teisiamas pirmą kartą, yra baustas administracine tvarka, dirba, mokosi, nėra įrašytas į priklausomybės ligų įskaitą, charakterizuojamas teigiamai.

Dėl šių aplinkybių jam skirta švelniausia sankcijoje numatyta bausmė – 90 valandų viešųjų darbų.