Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovai praneša, kad sekmadienį Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai – Marijampolė, patikrinti sustabdė autobusą „Setra“. Juo maršrutu iš Romos į Vilnių vyko grupė asmenų.

Kontrolės metu vienas keleivis pasieniečiams pateikė 32 metų Latvijos piliečiui išduotą asmens tapatybės kortelę. Dokumentas iškart sukėlė įtarimų, o netrukus VSAT pareigūnai išsiaiškino, jog latviu nesėkmingai bandė apsimesti 32-ejų Gruzijos pilietis. Jo pateiktas svetimu vardu išduotas dokumentas yra visiška klastotė.

Pasieniečiai nebeleido užsieniečiui tęsti kelionės ir išlaipino jį iš autobuso. Kalvarijos užkardoje asmens apžiūros metu paaiškėjo, kad vyras turi ir dar vieną klastotę. Latviškas vairuotojo pažymėjimas taip pat išduotas kito asmens vardu.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Gruzijos pilietį pasieniečiai uždarė į areštinę.