Vienos bendrovės direktorius pareigūnams pranešė 1.16 val. gavęs apsaugos firmos pranešimą, jog suveikė jo įmonei priklausančios parduotuvės Panevėžyje signalizacija. Netrukus paaiškėjo, kad kol kas nežinomi plėšikai pašeimininkavo Panevėžyje, Aukštaičių g. esančioje parduotuvėje „Aibė“.

Į vidų vagys pateko išdaužę lango stiklą. Ir, panašu, patraukė prie arčiausiai buvusių alkoholinių gėrimų lentynų. Ko ir kiek jiems pavyko nugvelbti, dar aiškinamasi, tačiau akivaizdu, kad ilgapirščių planams buvo sutrukdyta – atvykus policijos pareigūnams, ant parduotuvės grindų mėtėsi sudaužyti alkoholio buteliai, prie išdaužto lango – tuščia kuprinė, į kurią sprukdami plėšikai veikiausiai nespėjo susikrauti grobio.

Suveikus signalizacijai ir atskubėjus apsaugos tarnybos ekipažui jų pėdos jau buvo ataušusios. Tiesa, netrukus jomis domėjosi policijos kinologų šuo.

Pareigūnų dėmėsi atkreipė ir tai, jog ta pati parduotuvė Aukštaičių g. šį savaitgalį nukentėjo antrą kartą. Vos prieš parą buvo išmuštas kitos jos vitrinos stiklas. Sekmadienį pavogtų prekių kiekis ir nuostolis tikslinami. Įvykio aplinkybės paaiškės atlikus tyrimą.

Netruko pareigūnams pranešimų ir apie kitas vagystes. Viena jų įvyko Panevėžio socialinių paslaugų centro Vaikų grupinio gyvenimo namuose.

Pastarųjų vadovė policijai pranešė, kad šeštadienį 10 val. nuvykusi į darbą pastebėjo kabinete nesandariai uždarytą langą, sudaužytus gėlių vazonus. Patikrinus paaiškėjo, jog iš stalo stalčiaus pavogti 25 eurai. Nusikalstamos veikos padarymu įtariamas jaunas panevėžietis, gimęs 1999 m., netrukus buvo sulaikytas.

Lygiai tuo pat metu 33-ejų Panevėžio gyventojas policijai pranešė netekęs automagnetolos „Pioneer“ ir vaizdo registratorius. Vagys pasidarbavo išdaužę jam priklausančio automobilio „Peugeot 406“ kairės pusės priekinių durų stiklą. Sykiu apgadino ir durų apdailos juostas. Nuostolį nukentėjusysis įvertino 160 eurų.

Kitur ilgapirščiai irgi nerimo. Pasvalio rajono gyventoja per juos neteko piniginės. Ji iš 74-erių moters rankinės buvo nugvelbta šeštadienį prieš pusiaudienį Pasvalio miesto turguje. Piniginėje buvo 20 eurų, asmens dokumentai.

Tačiau daugiausia pranešimų apie vagystes sulaukė Biržų pareigūnai.

Vienas pirmųjų į juos kreipėsi 76-erių to rajono gyventojas, pranešęs, jog šeštadienį 9.20 val. velykinėje mugėje Biržų mieste jam iš striukės kišenės dingo piniginė su 120 eurų, vairuotojo bei pensininko pažymėjimais ir banko kortele. Nuostolis – 120 eurų.

Vos po dvidešimties minučių ten pat, mugėje, nuo kišenvagių nukentėjo 58-erių moteris. Jos rankinėje pasigestoje piniginėje buvo asmens tapatybės kortelė, vairuotojo pažymėjimas, nuolaidų kortelės, banko kortelė bei 200 eurų.

Šeštadienį registruotas ir 53-ejų vilniečio pranešimas apie vagystę. Apie 13.45 val. atvykęs į savo sodybą Biržų rajone vyras pastebėjo, jog suplėšyta polietileninė plėvelė, dengusi namo langą. Tą padariusysis išsinešė įvairių maisto produktų už 10 eurų. Įtariamasis, gimęs 1969 metais, ieškomas.