Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato atstovai praneša, kad Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai su įkalčiais sulaikė romų tautybės kišenvagę.

Vienintelio Lietuvoje padalinio, užsiimančio kišenvagysčių išaiškinimu ir užkardymu, pareigūnai ėmėsi darbo. Rezultato ilgai laukti nereikėjo.

Balandžio 7 d. apie 12.20 val. Savanorių pr. esančioje „Humana“ parduotuvėje su įkalčiais sulaikyta 53-ejų metų romų tautybės kišenvagė, į sostinę atvykusi iš Kauno. Ji dėvėtų drabužių parduotuvėje iš moters slapčia pagrobė piniginę su pinigais, kortelėmis ir dokumentais. Vagilė net nenumanė, kad ją stebi akyli Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai. Ji buvo sulaikyta ir uždaryta į areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pareigūnai nustatė, kad įtariamoji balandžio 7 d. per keletą valandų spėjo apsilankyti dėvėtų drabužių parduotuvėse Lazdynuose, Karoliniškėse ir Savanorių prospekte, kur ir buvo sulaikyta. Ši moteris už panašaus pobūdžio nusikaltimus ankščiau jau buvo teista Lietuvoje ir užsienyje. Pareigūnai šį ikiteisminį tyrimą ketina užbaigti pagreitinto proceso tvarka, dėl to jau sekmadienį ketinama kreiptis į teismą.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos tyrėjai turi pagrindo manyti, kad ši moteris yra padariusi ir daugiau panašaus pobūdžio nusikaltimų ne tik dėvėtų drabužių parduotuvėse, todėl asmenų, nukentėjusių nuo šios įtariamosios ar turinčių kitokios informacijos apie jos nusikalstamą veiklą, prašo kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą nurodytu tel. (8 5) 271 6053.

Pareigūnai taip pat atkreipia dėmesį į tai, kad būnant visuomeniniame transporte, turgavietėse, prekybos centruose ar kitose masinėse susibūrimo vietose, būtina atsakingai saugoti savo turtą ‒ stengtis pinigines, mobiliuosius telefonus ar kitus vertingus daiktus laikyti vidinėse rūbų kišenėse ar užsegtose rankinėse, rankines, kuprines laikyti ne už nugaros, o priešais save, atsiskaitant nedemonstruoti aplinkiniams piniginės turinio, o pastebėjus šalia savęs įtartiną asmenį, demonstratyviai atkreipti jo dėmesį, kad jūs jį matote ir stebite.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už svetimo turto pagrobimą iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio (kišenvagystė) numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimo bausmę iki šešerių metų.