Kovo 24 d., galimai bandant įvykdyti vieną iš nusikaltimų, buvo pastebėta čigonė, gimusi 1982 metais. Įtariamąją Z. A., nusikaltimo vietoje besikėsinančią į svetimą turtą, sulaikė vyras, gimęs 1978 m. Jis nedelsiant apie tai pranešė Kauno m. Dainavos PK pareigūnams, kurie atvykę į įvykio vietą atliko neatidėliotinus pirminius procesinius veiksmus: apklausė nukentėjusį asmenį, įvykio vietoje paėmė daiktinius įrodymus, apklausė liudytojais įvykį mačiusius asmenis. Z. A. taip pat buvo apklausta, jai pareikšti įtarimai dėl galimai įvykdytos nusikalstamos veikos ir paskirtos kelios kardomosios priemonės, praneša Kauno policija.

Nustačius, kad ši moteris įvykdė galimai ne vieną vagystę, ikiteisminiai tyrimai buvo sujungti ir juos toliau atlieka Kauno m. Dainavos PK pareigūnai.

Vykdomų nusikaltimų braižas buvo panašus, pinigines poliklinikoje grobdavo pastebėjusi ant suoliuko padėtas nesaugomas rankines. Nukentėjusiųjų nuo vagysčių asmenų amžius – nuo 26 metų iki 76 metų.

Už šią nusikalstamą veiką gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai.

Policijos pareigūnai primena gyventojams saugoti savo turtą, būti atidiems, nepalikti be priežiūros savo daiktų, nesinešioti su savimi visų pinigų, banko sąskaitų duomenų. Vertingus daiktus stenkitės laikyti kuo arčiau savęs, vidinėse kišenėse. Įvykus nelaimei visuomet nedelsiant skambinkite bendruoju pagalbos telefonu 112.