Iš nuteistojo M. Lozaraičio nukentėjusiųjų dailininkės artimųjų naudai buvo priteista 23 000 eurų neturtinės žalos ir beveik 2000 eurų turtinės žalos atlyginimui.

Tuo pačiu nuosprendžiu laisvės atėmimu 4 metams ir 6 mėnesiams nuteistas Aleksejus Baranovas už tai, kad nepranešė teisėsaugos institucijoms apie jam žinomą dailininkės žmogžudystę ir kartu su M. Lozaraičiu pagrobė didelės vertės turtą iš greta esančio I. A. Každailytės kaimyno buto. Už pastarąjį nusikaltimą iš jų abiejų priteista solidariai virš 9000 eurų turtinės žalos atlyginimui, rašoma Vilniaus apygardos teismo pranešime.

Abu jie pripažinti pavojingais recidyvistais, nes į teisėsaugos akiratį buvo patekę jau ne kartą.

Esant byloje nustatytoms aplinkybėms, teismas laiko įrodytu, kad būtent M. Lozaraitis dėl savanaudiškų paskatų nužudė I. A. Každailytę. Buvo padarytas labai sunkus nusikaltimas, kuris sukėlė neatstatomus padarinius visuomenei – nužudyta garsi Lietuvoje ir užsienyje menininkė.

Nors M. Lozaraitis savo kaltę pripažino visiškai, teismas tai nelaikė jo atsakomybę lengvinančia aplinkybe, todėl jam skirtos bausmės didesnės nei numatyti bausmių vidurkiai.

Primename, kad dailininkė buvo nužudyta 2015 m. liepos pabaigoje. Nuteistasis įsibrovė į jos butą, norėdamas apiplėšti, tačiau ją nužudė, paėmė kelis nedidelės vertės daiktus, o jos kūną išnešė į gretimą kaimynų butą, kur po kelių dienų rado policijos pareigūnai. Nuteistasis pažinojo I. A. Každailytę, nes anksčiau atliko jos naujame bute remonto darbus.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos, gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Vilniaus apygardos teismą.