Prie sustabdyto „Opel Omega“ vairo sėdėjo Azerbaidžano pilietis. Jis turi leidimą laikinai gyventi Lietuvoje, todėl jau seniai privalėjo pasirūpinti lietuvišku vairuotojo pažymėjimu, tačiau to nepadarė. Jis pareigūnams pateikė Azerbaidžane išduotą vairuotojo pažymėjimą. Todėl šis vyras bus baudžiamas už vairavimą neturint tam teisės.

Po to įkliuvo piktybinis Kelių eismo taisyklių pažeidinėtojas. „Mercedes“ vairuotojas negudravo - sustabdytas iškart prisipažino, kad neturi vairuotojo pažymėjimo.

Patikrinus duomenų bazes paaiškėjo, kad vairuotojo pažymėjimas iš jo atimtas prieš penkerius metus (bausmės terminas jau pasibaigęs, bet vyras iki šiol neperlaikė egzaminų ir pažymėjimo neatgavo), tačiau jam tai nė motais - kasmet baudžiamas už vairavimą neturint tam teisės.

Įtarimų sukėlė vairuotojas, kuris, neprivažiavęs patikrinimo vietos, staiga pasuko į šalikelę ir ten sustojo. Prie įtartino „Saab“ iškart nulėkė vienas ekipažas su įjungtais švyturėliais.

Įtarimai pasitvirtino - vairuotojas sustojo išsigandęs, kai priekyje pamatė policijos kordoną. Vyriškiui (gim. 1975 m.) nustatytas 0,71 prom. girtumas. Sakė, nespėjęs išsiblaivyti po vakarykščių išgertuvių.