Kalvarijos pareigūnams pavyko sulaikyti asmenis, kurie lengvajame automobilyje vežėsi naujutėlaitį brangų dviratį, dingusį iš automobilio priekabos. Antrąją vagystę, įvykdytą po keleto dienų, kuomet iš priekabos pavogta maisto produktų ir medicinos įrangos, pareigūnai dar tiria. Trečioji vagystė įdomi tuo, kad vagių grobį policija rado anksčiau nei vairuotojai pastebėjo esą apvogti, praneša Marijampolės apskrities policija.

Dėl padažnėjusių vagysčių pasienyje buvo sustiprintas patruliavimas, siekiant užtikrinti saugumą. Taigi praėjusią naktį, apie 02.15 val., Marijampolės apskr. VPK Kalvarijos PK pareigūnai, sukdami į degalinės teritorijoje esančią automobilių stovėjimo aikštelę, pastebėjo, kad už netoliese esančių krūmokšnių nuo šviesų atsispindi automobilio numeriai. Nuvažiavę patikrinti, rado stovintį automobilį „VW Sharan“ (su Baltarusijos Respublikos valstybiniais numeriais) užvestu varikliu, bet jau be vairuotojo.

Jame pareigūnai pamatė 18 LG televizorių (dėžėse). Įtardami vagystę, pareigūnai iš karto pakvietė pastiprinimą, atvyko ir kinologas su šunimi. Tarnybinis šuo pareigūnus nuvedė iki kitos degalinės, tačiau čia įtariamųjų pėdsakai dingo.
Kiti pareigūnai apžiūrėjo degalinėje esančią automobilių stovėjimo aikštelę bei joje esančius vilkikus.

Pastebėjo, kad vieno čia stovėjusio vilkiko „Volvo“ pažeista priekabos plomba. Jo vairuotojai miegojo – vyrai (Latvijos piliečiai) net nežinojo, kad yra apvogtas automobilis. Jie su kroviniu (LG televizoriais) iš Lenkijos turėjo nuvykti į terminalą Kaune.

Pareigūnai aikštelėje netoli šio vilkiko rado ir kitų įkalčių, kurie rodo, kad vagys galėjo planuoti degalų vagystę iš automobilių, bet aptiko geresnį grobį – televizorius. Arba jiems tiesiog sutrukdė pareigūnai.

Marijampolės apskr. VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. dėl vagystės. Už šį nusikaltimą gali grėsti laisvės atėmimo bausmė iki 8 metų.