Atvežtas į teismą kaunietis nesislapstė ir nesistengė veido užsidengti. Sprendimą dėl kardomosios priemonės teismas skelbs 16 val.

Marijampolės, kur buvo sulaikytas, E. Anupraitis buvo pervežtas į Kauną. Čia iškart buvo atlikta ir pirmoji jo apklausa. Tiesa, kol kas 26 metų vyras nekalbus ir su teisėsauga bendrauti nėra linkęs.

Įtariama, kad E. Anupraitis šeštadienio vakarą į savo šeimos narius paleido mažiausiai 21 šūvį.

„Kol kas jis nėra linkęs pasakoti, kas nutiko. Galiu pasakyti tiek, kad bendradarbiauti jis nenusiteikęs. Jis kalba, tačiau visiškai ne apie tuos dalykus, kurie mums reikalingi“, - DELFI teigė prokurorė Auksė Lipkevičienė.

Iškart po kraupių žudynių kilo abejonių dėl įtariamojo psichikos būklės. E. Anupraitį apklaususi prokurorė teigė, kad pirmas įspūdis toks, jog vyras suvokė, ką daro.

„Žinoma, sunku spręsti apie jo būklę. Tai padarys ekspertai. Tačiau aš esu mačiusi kur kas blogesnės būklės žmonių“, - kalbėjo A. Lipkevičienė.

Prokurorės teigimu, jokių emocijų apklausos metu įtariamasis nerodė.

DELFI primena, kad pakaunėje pirmadienio vakarą rastas kraupus radinys - Gaižėnų kaime rasti net keturių žmonių lavonai su šautinėmis žaizdomis.

Įtarimų šešėlis krito ant vieno iš nužudytųjų sūnaus. Manoma, kad nusikaltimas galėjo būti įvykdytas šeštadienio vakarą.

Kone pusšimtis pareigūnų šukavo kaimo apylinkes ieškodami įtariamojo. Antradienį E. Anupraitis sulaikytas Marijampolėje. Iki šiol pareigūnams jis nebuvo žinomas – kaunietis nė karto neteistas ir psichinėmis problemomis nesiskundė, dirbo apsaugininku.

Papildyta 16.22 val.: Kauno apylinkės teismas praneša, kad patenkino prokurorės prašymą ir leido trijų mėnesių laikotarpiui suimti 26 metų E. Anupraitį, kuris įtariamas keturguba žmogžudyste.

Tyrimo duomenimis, šių metų kovo 25-27 dienomis apsaugos darbuotoju dirbantis E. Anupraitis įtariama, nužudė savo motiną ir tėvą, močiutę bei dėdę. Be to, jam pateikti įtarimai sunkiai sutrikdžius savo senelio sveikatą.

Teismas, skirdamas suėmimą, atsižvelgė į tai, kad E. Anupraitis pasišalino iš įvykio vietos ir kelias dienas slapstėsi nuo policijos pareigūnų.

„Iš teismui pateiktos medžiagos matyti, kad E. Anupraitis ruošėsi išvykti iš Lietuvos. Užsienyje anksčiau yra mokęsis ir turi ryšių. Yra pagrindo manyti, kad jis, būdamas laisvėje ir norėdamas išvengti jam gresiančios itin griežtos laisvės atėmimo bausmės, gali bėgti (slėptis) nuo pareigūnų ar teismo“, - suėmimo motyvus aiškino teisėjas Audrius Meilutis.

Be to, teismas atsižvelgė į tai, kad E. Anupraitis nepripažįsta savo kaltės, todėl, būdamas laisvėje, jis gali trukdyti procesui: paveikti liudytojus ar kitus asmenis, paslėpti ar sunaikinti daiktus, reikšmingus tyrimui.

Taip pat ikiteisminio tyrimo teisėjas A. Meilutis atsižvelgė į tai, kad įtariamasis buvo sulaikytas su ginklu, o nužudytiesiems padarytos daugybinės šaunamojo pobūdžio žaizdos.

„Įtariamojo elgesys rodo jo pavojingumą visuomenei. Jis gali daryti naujus nusikaltimus, todėl būtina apsaugoti visuomenę nuo galimų grėsmių“, - sakė teisėjas.

Šią nutartį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.