Įtariama, kad G. Anupraitis šeštadienio vakarą į savo šeimos narius paleido mažiausiai 21 šūvį.

„Kol kas jis nėra linkęs pasakoti, kas nutiko. Galiu pasakyti tiek, kad bendradarbiauti jis nenusiteikęs. Jis kalba, tačiau visiškai ne apie tuos dalykus, kurie mums reikalingi“, - DELFI teigė prokurorė Auksė Lipkevičienė.

Iškart po kraupių žudynių kilo abejonių dėl įtariamojo psichikos būklės. E. Anupraitį apklaususi prokurorė teigė, kad pirmas įspūdis toks, jog vyras suvokė, ką daro.

„Žinoma, sunku spręsti apie jo būklę. Tai padarys ekspertai. Tačiau aš esu mačiusi kur kas blogesnės būklės žmonių“, - kalbėjo A. Lipkevičienė.

Prokurorės teigimu, jokių emocijų apklausos metu įtariamasis nerodė.

DELFI primena, kad Pakaunėje pirmadienio vakarą rastas kraupus radinys - Gaižėnų kaime rasti net keturių žmonių lavonai su šautinėmis žaizdomis.

Įtarimų šešėlis krito ant vieno iš nužudytųjų sūnaus. Manoma, kad nusikaltimas galėjo būti įvykdytas šeštadienio vakarą.

Kone pusšimtis pareigūnų šukavo kaimo apylinkes ieškodami įtariamojo. Antradienį E. Anupraitis sulaikytas Marijampolėje. Iki šiol pareigūnams jis nebuvo žinomas – kaunietis nė karto neteistas ir psichinėmis problemomis nesiskundė, dirbo apsaugininku.

Trečiadienį bus prašoma teismo suimti jį maksimaliam 3 mėn. laikotarpiui.