Policija kol kas oficialiai įtariamojo asmenybės nepatvirtina.

Po mokyklos baigimo E. Anupraitis studijavo Liverpulio universitete chemiją.

Chemija man visada buvo įdomus dalykas. Nors savo paskutiniais metais mokykloje aš galvojau apie rinkodaros ar ekonomikos studijas, galiausiai pasirinkau chemiją. Kai kurie žmonės klausia manęs, kodėl aš atvykau į Liverpulį, nors galėjau studijuoti Lietuvoje, savo gimtajame mieste. Atsakymas yra toks, kad aš norėjau kažko daugiau, nei tiesiog chemija. Nanotechnologijos man taip pat įdomi sritis“. - teigė E. Anupraitis studijų Liverpulyje metu.

Šį Anglijos miestą kaunietis pasirinko atmetęs kitus variantus.

„Lektoriai žino, ką jie daro ir bando paaiškinti dalykus. Žinoma, mokytis yra mano darbas ir niekas kitas už mane to nepadarys“, - kalbėjo įtariamasis.

E. Anupraitis teigė, kad kaip ir dauguma lietuvių mėgsta krepšinį bei kovines sporto šakas. Jis taip pat užsimena ir apie šeimą.

„Man patinka krepšinis ir taekvondo. Aš palikau savo šeimą, draugus ir šalį. Aš palikau savo mažą ir gražų pasaulį, nes norėjau įgyvendinti savo dideles svajones. Jei grįžčiau laiku atgal, priimčiau tą patį sprendimą“, - teigė E. Anupraitis.

Baigęs studijas Anglijoje kaunietis grįžo į gimtinę.

DELFI primena, kad pakaunėje pirmadienio vakarą rastas kraupus radinys - Gaižėnų kaime rasti net keturių žmonių lavonai su šautinėmis žaizdomis. Įtarimų šešėlis krito ant vieno iš nužudytųjų sūnaus.

Manoma, kad nusikaltimas galėjo būti įvykdytas ne pirmadienį. Kone pusšimtis pareigūnų šukavo kaimo apylinkes ieškodami įtariamojo. Tai iki šiol pareigūnams nežinomas, nė karto neteistas ir psichinėmis problemomis nesiskundęs jaunas vyras, dirbęs apsaugininku. Iš nužudymo vietos jis spruko ginkluotas. Pradžioje manyta, kad jis išsinešė du vieno iš savo artimųjų ginklus, tačiau jie rasti seife. Tačiau kitas seifas, kuriame E. Anupraitis laikė savo ginklą, tuščias.

Antradienio ryte šalies policijos vadovai patvirtino, kad įtariamasis vis dar nebuvo rastas, paskelbta tarptautinė jo paieška.

Masiškiausia žmogžudystė - Širvintų r.

Masiškiausia žmogžudystė Lietuvoje, po Nepriklausomybės atkūrimo, įvykdyta 1998–tųjų vasario 15-ąją. Tą dieną 58-erių metų ūkininkas Leonardas Zavistonovičius Širvintų rajone, Draučių kaime nušovė aštuonis žmones ir du sužeidė. Vienas iš jų po savaitės mirė ligoninėje. Gyvi liko tik du šio penkių sodybų kaimo gyventojai, tuo metu buvę namuose - 71-erių Antanas Raudeliūnas ir žudiko motina 82-ejų Juzefa Zavistonovič. Pastaroji net nesuprato, kas įvyko – praėjus kelioms valandoms po žudynių ji vis dar aiškino, kad sūnus nuėjo pas kaimynus ir nieko baisaus nenutikę.

Skerdynės prasidėjo apie 16-tą valandą. Maždaug pusvalandį L. Zavistonovičius ėjo iš vienos sodybos į kitą ir savo legaliai turėtais šautuvais šaudė į beginklius žmones. Nužudė devynis žmones (devintasis mirė ligoninėje po kelių dienų). Pats žudikas tapo dešimtąja auka – iš miško grįžę vyrai pamatė, kas padaryta kaime ir žudiką uždaužė. Jis dar buvo atvežtas į ligoninę, tačiau medikai buvo užsiėmę jo aukomis, žudikas mirė nespėjęs sulaukti medicininės pagalbos.

Po šio klaikaus nusikaltimo buvo baiminamasi, kad šalyje prasidės linčo teismai – lenkas Vasario 16-osios išvakarėse išžudė visą lietuvių kaimą. Tuo metu Lietuvoje viešėjo 80-ųjų Nepriklausomybės metinių proga lietuvių pasveikinti atvykęs Lenkijos prezidentas Aleksandras Kvasnevskis. Tuometinio prezidento Algirdo Brazausko administracija net kreipėsi į žiniasklaidą, prašydama sulaikyti informaciją apie šias skerdynes, kol iš Lietuvos neišvyks Lenkijos prezidentas