Šiuo metu jau iki gyvos galvos nuteistam M. Popkovui pateiktas galutinis kaltinimas dėl dar 60-ies įvykdytų žmogžudysčių, informuoja newsru.com.
Tyrėjų duomenimis, M. Popkovas per 20 metų Irkutsko srityje įvykdė 84-ias žmogžudystes. Aukų amžius – nuo 16 iki 40 metų, socialinė padėtis labai įvairi. Visos aukos buvo moterys. Nuogus, sudarkytus jų kūnus rasdavo miškuose, esančiuose prie kelių, miestų kapinėse.

Už 22 žmogžudystes ir du pasikėsinimus nužudyti dar 2015 m. sausį Irkutsko srities teismas nuteisė M. Popkovą kalėti iki gyvos galvos.

Vėliau tyrėjai išsiaiškino, kad vadinamasis Angarsko maniakas galėjo įvykdyti dar kelias dešimtis analogiškų nusikaltimų.

Tyrėjai rado nusikalstamos M. Popkovo veiklos liudininkų, taip pat žmogžudysčių inagių - atsuktuvų, kirvių, peilių, asmeninių aukų daiktų.

Ekspertai padarė išvadą, kad M. Popkovas nesirgo ir neserga psichine liga, laikinu psichiniu sutrikimu, silpnaprotyste ar pan.

Liko gyvos tik dvi nukentėjusiosios, kurios nusikaltėlio neatpažino. Abi patyrė sunkias galvos traumas, vėliau ilgai gydėsi.

M. Popkovas papildomai dirbo taksistu. Ši profesija padėjo jam susipažinti su moterimis, o paskui jas užpulti tuščiose gatvėse. O milicininko uniforma garantuodavo maniakui moterų pasitikėjimą, taip pat ilgai saugojo nuo įtarimų.

Pats maniakas teisme pareiškė: „Žudydamas vadovavausi savo vidiniais įsitikinimais“.

Vykstant pirmam teismui, buvusi žmona Jelena ir suaugusi duktė palaikė M. Popkovą, tvirtino tikinčios jo nekaltumu, tačiau dabar abi moterys išvykusios iš Angarsko.